2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Sorsdöntő lehet ez a hét Gyárfás Tamás számára

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. Az ebben az ügyben folyó per legfontosabb hetéhez érkeztünk. Gyárfás Tamás két napon keresztül beszélhet a Portik Tamáshoz fűződő, bensőségesnek tűnő viszonyáról, és a budai utcákon barangolva titokban rögzített beszélgetéseikről - írja a Magyar Nemzet.

  • Sorsdöntő lehet ez a hét Gyárfás Tamás számára

Gyárfás Tamás két napon át folytathatja a vádlotti védekezését a Fővárosi Törvényszéken. Az egykori médiavállalkozó holnap és csütörtökön a 14 szerkezeti egységre tagolt vádirat utolsó szerkezeti egységbe foglalt vádakra – a bíró, az ügyész és a védelem kérdései­re válaszolva – adhatja elő várhatóan okiratokkal is bizonyítva az álláspontját. Gyárfás meggyanúsítása óta és a perben eddig következetesen tagadta a terhére rótt bűncselekményt, és minden egyes pontot cáfolni kívánt okiratokkal is.

Gyárfás Tamás előre kitervelten elkövetett emberölés miatt, felbujtóként áll a bíróság előtt. A vád lényege szerint előbb Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő János megöletésével, Tasnádi rendőrségi tanúvallomása szerint ezt el is vállalta, több millió forintot fel is vett érte részletekben, de nem hajtotta végre a megbízást. Ezért később Gyárfás Portik Tamást bujtotta fel üzleti ellenfele meggyilkoltatására. Portik a szlovák bérgyilkossal, Jozef Roháccsal 1998-ban el is végeztette.

A vádirat utolsó szerkezeti egysége kizárólag Gyárfás és Portik kapcsolatát, valamint a vádhatóság által bizonyítékként becsatolt, Gyárfás és Portik között, budai utcai barangolások közben elhangzottakat rögzítő hangfelvételek leiratát taglalja. A Magyar Nemzet megírta, hogy Portik megrögzötten, titokban felvett minden beszélgetést. A hangfelvételek az egykori olajozó vállalkozó elfogása után valamilyen úton-módon bűnözők kezébe került, akik a felvételek alapján próbálták megzsarolni Gyárfást 2017-ben. A Portik–Gyárfás-beszélgetések végül egy Farkasréti temetőben lévő rejtekhelyről kerültek elő. A hanganyagok különösen izgalmasnak ígérkeznek. Több olyan is van köztük, amelyen Portik időnként homályosan, időnként egyértelműbben, de utal a Fenyő-gyilkosságra, és próbálja rávenni Gyárfást, hogy mondja ki, az ő megbízásából történt a gyilkosság. Gyárfás azonban soha nem mondja ki, amit Portik szeretne, nincs a felvételek között olyan, amin elhangzik a megbízás, de még csak beismerés sincs Gyárfás részéről, sőt többször visszautasítja magát a kérdést is.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!