2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 00:45

Belföld

Soros támogatottja egyeztetett Pressmannál

Magas rangú amerikai szenátorok kétpárti csoportja fontos megbeszélést folytatott magyar civil szervezetek és szakértőik képviselőivel az amerikai nagykövetség tájékoztatása szerint. A találkozón az a Léderer Sándor is részt vett, aki korábban bevallotta: Soros György támogatja. Léderer emellett Obama-ösztöndíjat is kapott, amelyet összesen húsz ember nyert el a húszezer pályázó közül.

  • Soros támogatottja egyeztetett Pressmannál

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, David Pressman nagykövet vendégeként három amerikai szenátor tett látogatást a hétvégén Magyarországon, akik vasárnapi sajtótájékoztatójukon országuk budapesti nagykövetségén szorgalmazták, hogy az Országgyűlés mielőbb ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását. Mint azt Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos munkatársa lapunknak korábban elmondta: olyan szenátorokról beszélünk, akik évek óta „aggódnak” Magyarország miatt: hol a Soros-egyetem, hol a svédek NATO-csatlakozása áll aggályaik középpontjában. Az amerikai követség több fényképet is közzétett a megbeszélésekről, amelyeken a szenátorok a magyar ellenzék vezetőivel, valamint „magyar civil szervezetek és szakértőik képviselőivel” találkoztak. Utóbbiak között tűnt fel Léderer Sándor.

A Léderer nevével fémjelzett K-Monitort már a kezdetek óta támogatja Soros György legfőbb alapítványa, az Open Society Foundations (OSF). Mindemellett egyéb amerikai pénzek is áramolnak a szervezethez. Erről maga a K-Monitor igazgatója, Léderer Sándor számolt be egy korábbi interjúban, amikor elmondta: „A tavalyi éves bevételünknek olyan 15-16 százaléka jött az OSF-től.” A K-Monitor a 2017 és 2021 közötti időszakban 205 360 dollárt kapott közvetlenül a OSF-től, ami – 360 forintos árfolyamon számolva – 73 929 600 forintnak felel meg. 

A Tűzfalcsoport információi szerint a K-Monitor az OSIFE nevű szervezettől is kapott 18 millió forintot. 

Ez a szervezet nem más, mint a Soros-féle Nyílt Társadalomért Alapítvány európai leányalapítványa. Léderernek azonban nem Soros az egyetlen tengerentúli támogatója. 2018-ban ugyanis Obama-ösztöndíjat kapott, amelyet összesen húsz ember nyert el a húszezer pályázó közül. Az ösztöndíjat Barack Obama volt amerikai elnök alapítványa, az Obama Foundation ítélte oda. 

A teljes cikk az mno.hu oldalon olvasható el.

Fotó: MNO

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!