2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Soros György magyar partnere ismét több mint kétmilliárd forintot vett ki médiacégéből

Soros György üzleti partnere lett tavaly Varga Zoltán Lengyelországban. Az úgynevezett vörösbáró 2023-ban több mint kétmilliárd forintot keresett médiacégén, amelyet Brüsszelből is támogatnak.

  • Soros György magyar partnere ismét több mint kétmilliárd forintot vett ki médiacégéből

A Central Médiacsoport Zrt. egyedüli részvényeseként 2,4 milliárd osztalék ütheti a Forbes 50 leggazdagabb magyart bemutató listáján rendszeresen szereplő Varga Zoltán markát vállalkozása 2023-as eredményei után. A vörösbárónak is hívott baloldali oligarchához tartozó 24.hu régóta meghatározó szereplő a dollármédiában. Maga Varga pedig hosszú ideje segíti a baloldalt, 2021-ben például tagja lett a Budapest Globál szervezetnek, amely kiállt Karácsony Gergely mellett a politikus végül elbukott miniszterelnök-jelöltsége idején.

Ami a dollármédium külföldi támogatását illeti, a 24.hu is felületet ad Brüsszelből pénzelt internetes oldalaknak, melyek a brüsszeli narratívát próbálják a közvéleményre erőltetni. Érdekes módon 2022-ben az EP akkori alelnökének letartóztatása kapcsán a 444 mellett a 24.hu próbálta némiképp elrejteni az eset súlyosságát, csupán volt EP-képviselőként hivatkozott a korrupciós botrányban érintett Eva Kailire.

2023-ban a Central-csoport leányvállalatán keresztüli terjeszkedése által Varga Zoltán hivatalosan is Soros György üzlettársa lett. Az elmúlt évről szóló beszámoló alapján ez nem hatott rosszul az üzletre, a dollármédiába való egyre erősebb beékelődés pedig akár még jobban megtolhatta Vargáék szekerét a 2024-es kampányévben.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!