2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Soros György lobbija segíti Judith Sargentinit

Az uniós külügyminiszterek tanácsülésén sürgette a Magyarországgal szembeni szankciók előkészítést Judith Sargentini. Szakértők szerint a találkozó jogellenes volt A stúdióban Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

  • Soros György lobbija segíti Judith Sargentinit

Judith Sargentini a héten többször is nyilatkozott Magyarország kapcsán. A 444 és a hvg tegnapi cikke legutóbbi interjúját idézi a holland zöld képviselőnek, melyben tovább panaszkodik Magyarország kapcsán. A holland RTL-nek nyilatkozott hétfőn Judith Sargentini, aki nem jön Magyarországra, hisz mint mondja, „az elmúlt hónapokban alaposan betalálta a magyar kormánypropaganda” a jelentés elfogadását követően. 

A holland képviselő asszony azonban gondoskodik arról, hogy neve tovább forogjon a hírekben, hisz az uniós külügyminiszterek találkozóján személyes felszólalásban sürgette, hogy Magyarország ellen vigyék végig a hetes cikkely szerinti eljárást. Ehhez azonban egyáltalán nincs joga Lomniczi Zoltán szerint.

Jogos a kérdés: a jelentés lezárultával hogy került ő egyáltalán egy független döntéshozatali szerv, a Tanács tagjai elé? Az Európa Parlamentben ugyanis a jelentés elfogadása lezárult, és nyitott, hogy egyáltalán első körben szabályszerű volt-e annak elfogadása. Ezek után azonban a Tanácsban függetlenül döntenek arról, hogy első körben négy ötödös többséggel ajánlásokat fogalmazzanak-e meg, melyeknek még ekkor sincs kötelező ereje - ismertette a döntéshozatal jogi hátterét ifjabb Lomniczi Zoltán alkotmányjogász. 

Ebben a szakaszban már a Parlament és annak tagjai nem vehetnek részt, így Sargentini első ez irányú kérvényét a jogi szolgálat elutasította- Ő azonban kilobbizta magának a részvételt. Az általános ügyek tanácsának jogi rendjébe ugynais ez a gyakorlat nem tartozik bele. "Sargentini óvja saját fércmunkáját, és attól fél, hogy lelepleződik vele valamely független jogi hatóság előtt" – mondta Lomniczi Zoltán.A Tanács ezt nem engedhette volna meg. A főtitkárnak lehet felelőssége, hogy ez megtörténhetett, de ő ugyanakkor már korábban együttműködött a Nyilt Társadalom Alapítvánnyal, Soros György NGO-jával. Innen már látható, hogy ehhez mindketten Soros György együttműködő partnereiként informálisan is egyeztethettek. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!