2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Soros embere 2019-ben megmondta, hogy mit csináljon a Jobbik

A Soros-egyetemet és a Gyurcsány-kormány személyügyi központját vezető Teplán István megjelenése a Jobbikban megmagyarázza a párt teljes baloldali fordulatát, a nemzeti kérdésekben tett teljes hátraarcát. Teplán fő kapcsolattartója a korábban zsidólistázó, mostanra unióellenesből föderalistává avanzsált Gyöngyösi Márton lett, akinek karrierje a pártban azóta is töretlen. Különösen pikáns, hogy Soros tiszttartója és a Jobbik közötti kapcsolat tavaly augusztusban Marcaliban, a szocialisták néhai erős embere, Sucman Tamás nevelt fiának az éttermében lépett szintet - írja a Magyar Nemzet.

  • Soros embere 2019-ben megmondta, hogy mit csináljon a Jobbik

Teplán István, aki a Soros-egyetemet és a Gyurcsány-kormány személyügyi központját is vezette, 2017-től jelent meg a Jobbik környékén. Addig azonban, míg ő mondhatta meg egy jobbikos rendezvényen, hogy mit tegyen a párt, még jó pár konfliktus és kilépés szegélyezte az útját.

Emlékezetes, hogy 2017-ben a Jobbik a bérunióval kampányolt. Az ezzel foglalkozó novemberi brüsszeli konferenciájukon már nem más, mint Teplán István volt a moderátor. Ez akkoriban arra utalt, hogy a Jobbik látványos ideológiai fordulatokat produkáló, unióellenesből föderalistává avanzsált politikusa, Gyöngyösi Márton lehet Teplán fő kapcsolattartója - írja a lap.

A hálózat emberei

Miután 2018 szeptemberében a Jobbik nem mondott nemet a Magyarország-ellenes Sargentini-jelentésre, a zuglói szervezet feloszlatta magát. Indoklásukban már Teplán tevékenysége is megjelent, mint a kilépés egyik oka. 2018 októberében aztán a Jobbik vezetésének szintjén is eszkalálódott a Teplán személyével kapcsolatos vita, Szabó Gábor Dúró Dórát vádolta meg azzal, hogy ő hozta be az értelmiségi holdudvarba mint „értékes embert”, mire Dúró azzal válaszolt, hogy „sajnálom, hogy Szabó Gábor Jobbik-pártigazgató hazugságával belerángat ebbe az ügybe. Kepli Lajos szervezte be, és már Vona Gábor is ismerte, Kepli Vonára hivatkozva továbbította nekem mint az oktatási bizottság elnökének pártfeladatként, hogy találkozzak vele.”

2018. október 8-án Volner János alelnök egy fotót mutatott be, ami a Jobbik kongresszusán készült. Teplán István „elit helyen, közvetlenül mögöttetek ül, Gyöngyösi Márton külügyes kollégáival” – írta a tegnapi lapszám 3. oldalán ismét leközölt fotó kapcsán a Jobbikból éppen akkoriban eltávolított Volner. 

A politikus később azt is elmondta, az említett brüsszeli konferencián Teplánnal együtt három a Soros-hálózat részét képező ember vett részt, köztük Meszerics Tamás, aki egy kiszivárgott lista alapján Sorosék „megbízható szövetségese” volt LMP-s EP-képviselőként. Teplán később bevallotta, hogy a meghívások jó részéért ő felelt.

Vona Gábor barátai

Még ugyanezen a napon a visszavonult Vona Gábor sietve megszólalt, és egyértelműen Teplán mellé állt a vitában, mikor exelnökként nyilatkozott a pártoldalnak, az Alfahírnek: „Én csak jókat tudok róla mondani. Istvánban egy művelt, nagyon jó lelkű, tisztességes embert ismertem meg. Ma is tartom vele a kapcsolatot, a barátomnak tekinthetem.” Teplán néhány nappal később szintén megszólalt az Alfahírnek, és Vona szavaira úgy válaszolt: „Eez nagyon megtisztelő, és én is csak ugyanezt tudom mondani Gáborról és Marciról is (Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese – a szerk.).”

Volnernek tehát távoznia kellett a Jobbikból, Teplán és becézgetett szövetségese, Gyöngyösi azonban egyre erősödött az egyre gyengülő támogatottságú Jobbikban.

A 2019-es európai parlamenti választáson utóbbi maradt a párt egyetlen EP-képviselője, és ahogy arról az Origó múlt héten beszámolt, munkatársi köre egybeépült Teplán újdonsült alapítványáéval (Prosum Alapítvány). Ez az egyebekben nem túl aktív szervezet Brüsszelben bérelt egy irodát, ismeretlen forrásokból.

Pincében szabott irány

Teplán erősödése 2019 augusztusára lépett szintet. A Jobbikhoz közeli Bibó István Népfőiskola Alapítvány a pártvezetés részvételével „értelmiségi disputát” szervezett Marcaliban. A helyszínválasztás is szimbolikus volt, és a Jobbik balos fordulatát igazolta. A Magyar Nemzet helyi forrásai szerint ugyanis a rendezvényre a helyben „nagypinceként” emlegetett Forgách-pincében került sor, amit Suchman Tamás egykori főprivatizátor nevelt fia üzemeltet. A rendezvényen csak a pártsajtójuk vett részt.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Országszerte havazással indult a nap + videó

Országszerte havazással indult a nap + videó

Megbénította Budapestet a havazás. Az Útinform információi szerint: város-szerte hatalmas dugókat okoztak a csúszós-és havas utak, számos baleset történt. A BAH csomópontnál például keresztbe fordult egy busz. Közben a főváros térségében az Országos Meteorológiai Szolgálat már fokozott veszélyre figyelmeztet az ónos eső miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!