2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Sorbanállás a gyógyszertárak előtt

Hír TV

2020. március 14., szombat 07:04

Megrohamozták az emberek a gyógyszertárakat, sok helyen az utcán kell várakozni. Már nem csak a fertőtlenítőkből és szájmaszkokból fogy rekordmennyiség, egyre többen vásárolnak vitaminokat és étrend-kiegészítőket is. A híradónk által megkérdezett háziorvos szerint azonban a koronavírus miatt nem szükséges nagy mennyiséget felhalmozni.

Hatalmas betűkkel hirdeti egy budapesti kisbolt, hogy nagy mennyiségben árul tisztítószereket.

A járványhelyzet miatt nem csak a tartós élelmiszerek de a vegyipari termékek iránt is megnőtt a kereslet. Sőt az emberek a boltok után a gyógyszertárakat is megrohamozták.

Ebben a patikában kígyózó sorban várnak az emberek arra, hogy kiszolgálják őket. A legtöbben a koronavírus megelőzése miatt vitaminokat és étrend-kiegészítőket vásároltak.

Akadtak azonban olyanok is, akik már a fertőzésre készülnek.

A koronavírus megjelenése óta az emberek rohamosan elkezdték felhalmozni a gyógyszereket mondták el a patikusok.

A híradónknak nyilatkozó háziorvos azonban mértékletességre int a gyógyszerek vásárlásával kapcsolatban.

A koronavírus-fertőzés miatt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ-számát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.

Hír TV