2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Sopronban megkezdődtek a Páneurópai Piknikhez kapcsolódó megemlékezések

Ma van 30 éve, hogy az osztrák határnál "szögesdrótbontó pikniket" tartottak, és amikor ideiglenesen kinyitották a Magyarországot Ausztriától elválasztó kaput, több száz kelet-német állampolgár átjutott a határon.

  • Sopronban megkezdődtek a Páneurópai Piknikhez kapcsolódó megemlékezések

Később derült ki, hogy ez lett a kelet-európai rendszerváltás és a német újraegyesítés egyik fontos mérföldköve. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy a mai napig ez a 20. század végi nagy változás határozza meg mindennapjainkat.

Az évforduló alkalmából Angela Merkel német kancellár Sopronba látogat, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel ökumenikus istentiszteleten vesznek részt és beszédet is mondanak. A beszédeket hamarosan élőben közvetítjük.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!