2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Belföld

Somogyi Zoltán cége bonyolította a kampányt

A Ruszkik, haza! plakátkampányt a Political Capital egyik alapítójának cége intézte. Somogyi Zoltán az ATV Öt című műsorában ismerte el érintettségét.

  • Somogyi Zoltán cége bonyolította a kampányt

A szociológus azzal védekezett, hogy a kampány tartalmáról semmit sem tudott. Somogyi ugyanakkor azt mondta: büszke a plakátokon szereplő üzenetre. A műsorban Hont András újságíró is vendég volt, aki szerint erre nehéz büszkének lenni.

Az Origo emlékeztetett: a szociológus végzettségű jelenleg filozófiát is hallgató Somogyi 1990-ben, 17 évesen pártoló tagként belépett az SZDSZ-be, majd 1999-ben megszüntette párttagságát, mert üzleti pályára lépett. A Political Capital mellett az MDF kampányfőnökeként és Dávid Ibolya tanácsadójaként is ténykedett, nem túl sikeresen, hiszen a 2010-es választásokon kivezette a rendszerváltó pártot a parlamentből.

A Political Capital-csoport egyébként 2006 és 2010 között rengeteg megbízást kapott a második gyurcsány-kormánytól, így a céghez 432,2 millió forint közpénz érkezett. ennek egy része, 190 millió forint a nemzetbiztonsági hivataltól jött.

Az akkori kormányfőhöz fűződő bizalmi viszonyt igazolja az is, hogy Somogyi részt vett Gyurcsány Ferenc 2004-es kampányprogramjának megírásában. Jelenleg éppen a Jobbik környékén bukkant fel, tanácsadóként és elemzőként a párt közeli Civitas Intézet munkatársa.

Az egykori gyurcsányista kulcsember tanácsaira máshol is van kereslet, hiszen 2022-ben Kész Zoltánnal, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik vezetőjével együtt részt az úgynevezett Polgári Platformban, amely egyik digitalizációs tanulmánya a baloldali összefogás választási programjába is bekerült. Somogyi 2021 decemberében maga jelentette be, hogy megállapodás született Márki-Zay Péter és a Polgári Platform civil szervezet között.

Üzenet az amerikai nagykövetnek

 

Mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, a németeket és végül a ruszkikat is

- így reagált Deutsch Tamás az országot ellepő plakátokra. Az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető hirdetményeken egy 1956-os kép látható. A kampányt az amerikai nagykövetség finanszírozta. A Fidesz EP-képviselője közösségi oldalán azt üzente a diplomatának:

Óvatosan, Mr. Pressman! Ennyi.

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!