2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Soltész Miklós ukrán gyerekeket köszöntött az Országházban

Soltész Miklós az eseménnyel egybekötött sajtótájékoztatón azt mondta, hogy 2015 óta a kormány összesen 2300 olyan ukrán gyermek táborozását finanszírozta a Velencei-tónál, akinek az édesapja megsérült vagy elhunyt a kelet-ukrajnai konfliktusban.Jövőre mintegy 600 gyermeknek biztosítják ezt a lehetőséget - tette hozzá.

  • Soltész Miklós ukrán gyerekeket köszöntött az Országházban

„A segítségnyújtás az független a kárpátaljai magyarok helyzetétől, mert ez nem köthető össze a gazdasági kérdésekkel és nem köthető össze mással sem. A humanitárius segítségnyújtás mindig Magyarországot jellemezte, így Kárpátaljára is jut ebből, de nemcsak Kárpátaljára, hanem kimondottan ukrán területű embereknek is, és onnan is hozunk gyermekeket és másokat is adott esetben, másoknak is eljuttatunk támogatásokat.”

Soltész Miklós kiemelte, hogy Magyarország az elmúlt években más segítséget is nyújtott Ukrajnának. Az államtitkár példaként azt említette, hogy 2015 óta Magyarországon keresztül Ukrajnába 11 milliárd köbméter gázt juttattak el, az ukrán katonáknak pedig magyarországi rehabilitációt tesznek lehetővé.

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy Magyarország akkor támogatja Ukrajna NATO-csatlakozását, ha a magyar kisebbség visszakapja az ukrán nyelvtörvénnyel tőlük elvett jogokat. Ettől függetlenül azonban Magyarország a humanitárius segítségnyújtást továbbra is megadja - hangsúlyozta.

Szuperák Brigitta, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója azt mondta: az ukrán közösség hálás a magyar kormánynak a segítségért, a gyerekeknek pedig nagy boldogság, hogy részt vehetnek a táborokban.

MTI, Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!