2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Soltész Miklós: Az LMP négy évig nem szólalt meg Budapestet érintő ügyekben + videó

A napirend előtti felszólalások során Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese korábbi párttársát, Karácsony Gergelyt kritizálta a főváros vezetése miatt. Soltész Miklós államtitkár válaszában azonban arra figyelmeztette, hogy a párt négy évig nem is szólalt meg a Budapestet érintő ügyekben.

  • Soltész Miklós: Az LMP négy évig nem szólalt meg Budapestet érintő ügyekben + videó

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese: "A budapestiek érdeke nem az orosz metrókocsi felújítás vagy az elavult járművek beszerzése.” 

A 3-as metró felújított szerelvényeit kritizálta Csárdi Antal. Az LMP frakcióvezető-helyettese azt sérelmezte, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosba miért nem új szerelvények érkeztek.

Soltész Miklós államtitkár: "Eddig Csipkerózsika álmát aludta az LMP illetve a fővárosi politikájuk vagy mit csináltak?” 

Soltész Miklós hozzátette, hogy a 2019-ben - Gyurcsány Ferenccel az élén - megalakult hat párti ellenzéki összefogás eddig egyszer sem emelte fel a hangját a főváros érdekében. Az államtitkár rámutatott: az LMP csak azért haragszik Karácsony Gergelyre, mert korábban kilépett a pártból.

Szabó Rebeka, országgyűlési képviselő, Párbeszéd: "Gödön pedig a Greenpeace mutatta ki a magzatkárosító oldószert azt NMP-t az üzem területéről kiömlő szennyvízben, ugyanazt az oldószert, amit korábban a gödi kutakban is megtaláltak.”

A Párbeszéd országgyűlési képviselője az akkumulátorgyárak ellen szólalt fel. Szabó Rebeka szerint a jelenlegi jogszabályok nem alkalmasak arra, hogy megvédjék a helyben lakók egészségét és az ország természeti értéke

Koncz Zsófia, államtitkár, Energiaügyi Minisztérium: "Márciustól növeltük a bírságoknak is az összegét, például megtízszereztük a bírság mértékét, tehát, az a helyzet, hogy ilyen téren is folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél jobban tudjuk biztosítani az embereknek az egészségét és a környezet védelmét. Göd kapcsán, ahogy már korábban elmondtuk, polgármester úr feljelentést tett, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is vizsgálatokat folytat.”

Koncz Zsófia államtitkár arra is kitért, hogy a Párbeszéd politikusai a zöldenergiát érintő törvényjavaslati vitákon részt sem vettek, ráadásul a párt eddig egyetlen zöldenergia szabályozással kapcsolatos felvetést sem szavazott meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!