2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Soltész: a református óvodaépítési programban 5500 férőhely épül vagy újul meg

A Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában 5500 férőhely épül vagy épült és újul vagy újult meg szerte az országban - hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a Fejér megyei Móron.

  • Soltész: a református óvodaépítési programban 5500 férőhely épül vagy újul meg

Soltész Miklós az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde alapkőletételén azt mondta, hogy a református egyház összességében 38,4 milliárd forintból, országosan 71 helyszínen 220 csoportszobát újíttat fel vagy építtet. Ezek 5500 férőhelyet jelentenek, közülük 3500 teljesen új óvodai férőhely.

Az államtitkár felidézte, hogy az oktatási intézmények építésének és megújulásának programja első körben az állami óvodákkal, bölcsődékkel és iskolákkal kezdődött, majd folytatódott határokon túl a Kárpát-medencei óvodaprogrammal, most pedig a történelmi egyházak kaptak lehetőséget arra, hogy oktatási intézményeket hozzanak létre vagy újítsanak fel.

Soltész Miklós példaként említette, hogy Mór után nemsokára a közeli Bakonycsernyén az evangélikus egyház fog óvodaépítésbe kezdeni.

Az eseményen Törő Gábor, Fejér megye 2-es választókerületének az áprilisi választáson újrainduló fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az egyházak "legalább olyan jó fenntartók, mint az állam, ha nem jobbak". Megjegyezte, hogy az állam és az egyházak kapcsolata évek óta kiváló, amit bizonyít ez a beruházás is.

A sajtóanyag szerint az 560 négyzetméteres épületben két óvodai és egy mini bölcsődei foglalkoztatót, ezen felül egy tornaszobát, egy többfunkciós helyiséget, sószobát és logopédia szobát alakítanak ki a kiszolgáló helyiségek és irodák mellett. A csoportszobákhoz részben árnyékolt, burkolt teraszok és egy nagy, parkosított és felszerelt óvodai és bölcsődei játszóudvar készül.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!