2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Sokkal több a szexuális visszaélés, mint gondolnánk

Két újabb áldozata jelentkezett a rendőrségen az afgán férfinak akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap hajnalban megerőszakolt egy nőt egy budapesti gyrosos mosdójában. A bejelentők a híradásokban szereplő fotón ismerték fel a férfit. Közben S. B. Ahmad ellen európai elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

  • Sokkal több a szexuális visszaélés, mint gondolnánk

Egy budapesti gyrososnál dolgozott az a 18 éves afgán férfi, akit most keres a rendőrség, a gyanú szerint a férfi vasárnap hajnalban követett egy nőt az étterem mosdójába, majd ott molesztálta. Az első híradásokat követően újabb áldozatok jelentkeztek, akik felismerték a férfit.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság az afgán férfit szexuális kényszerítés miatt továbbra is keresi, a nyomozócsoport folyamatosan dolgozik, és jelenlegi adataink szerint további két bűncselekményt, szeméremsértést is elkövetett az afgán férfi, így emiatt is keresi hatóságunk” – nyilatkozta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A bejelentések szerint Sarhadi Bilal Ahmad június elsején éjszaka a Dohány utcában, majd június 20-án hajnalban a Király utca és a Lövölde tér között viselkedett szeméremsértő módon. Az oltalmazott státuszú férfi lakását vasárnap már átkutatta a rendőrség. A bulvárlapok szerint azonban már elhagyta az országot, a rendőrség pedig fel is vette a kapcsolatot a német és az osztrák hatóságokkal.

Magyarországon évente nagyjából 3-4 száz szexuális bűncselekményt regisztrálnak, szakértők szerint a valós szám ennek akár százszorosa is lehet. „Lényegesen több a szexuális visszaélés, mint ahogy az emberek gondolják, és egyébként nem is elvárható, hogy legyen változás, hiszen nem változik sem a jogi környezet, sem a joggyakorlat, se nem érzékelik azt az áldozatok mondjuk a médiából, hogy nekik most könnyebb lenne áldozatnak lenni, hogy megértő közegbe kerül az ügyük” – mutatott rá Spronz Júlia, a Patent Jogvédő Egyesület munkatársa.

A Fidesz gyors elfogást és példás ítéletet sürget.

„Szexuális erőszak által megvalósított bűncselekmények, azt gondolom, hogy még elemibb felháborodást keltenek minden jóérzésű magyar polgár szívében, lelkében. Most itt ezt tapasztalhatjuk. Bárhol, bármikor, bárki követ el ilyen bűncselekményt, én nem félek ezt kijelenteni, hajtóvadászat szerű eljárásban kell a bűnelkövetőt, a feltételezett bűnelkövetőt elfogni” – nyilatkozta az EP-képviselő.

A miniszterelnöki belbiztonsági tanácsadója pedig a kormány nevében arra kérte a hatóságokat, hogy minden eszközt vessenek be a férfi felkutatására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!