2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Sokkal kevesebb pénzt kapott a Hunvald-per fővádlottja

Harmincegymillió forintot kért, de alig egymilliót ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága Gál Györgynek, a Hunvald-per fővádlottjának, akit nem jogerősen nyolc és fél év börtönre ítéltek. A pénz azért jár Gálnak, mert hosszú idő elteltével állították bíróság elé. Az összeget a magyar államnak kell kifizetnie, az egykori SZDSZ politikusa azonban a nem jogerős ítélet szerint 600 millióval tartozik az államkasszának a bűncselekményekkel okozott károk miatt.

A volt SZDSZ-es politikus a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságát vezette, és társaival az ügyészség szerint részt vettek egyebek mellett VII. kerületi ingatlanok pályázat nélküli értékesítésében és más bűncselekményekben. Ügyükben született már Magyarországon első- és másodfokú döntés is, azonban mivel ezek részben egymásnak ellentmondanak, a Kúria mondja ki a végső szót. Gált nyolc és fél év börtönre ítélték és közel hatszázmillió forint értékben vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben, illetve kártérítésre kötelezték. A strasbourgi székhelyű bíróságot arra kérte Gál György, hogy ítéljen meg neki 100 ezer eurót, valamivel több, mint harmincmillió forintot, mert ügye rendkívül elhúzódott, a két és fél éves előzetes letartóztatásban nem tudta tartani a kapcsolatot a családjával, és sérült a tisztességes eljáráshoz való joga. Az Emberi Jogok Európai Bírósága a késlekedésre való hivatkozást elfogadta, a százezer eurós igényt azonban eltúlzottnak találta. Gál Györgynek be kell érnie a 3100 eurós összeggel, amit a magyar államnak kell számára kifizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!