2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Sokba kerülhet Gyurcsányéknak a hétvégi buli + Videó

BL

2012. június 26., kedd 20:20, frissítve: kedd 20:37

Vizsgálatot indított Budafok-Tétény polgármestere egy hétvégi esemény miatt, amit a Demokratikus Koalíció szervezett a kerületben. Szabolcs Attila szerint a Gyurcsány-párt nem kapott engedélyt a rendezvényre. A helyi szervezők vitatják, hogy közterület-használati díjat kellett volna fizetniük.

Főzőversenyt és kispályás focitornát is tartottak a budafoki Juniálison amelyet a Gyurcsány-párt helyi szervezete rendezett a kerület egyik közparkjában. A közös pikniken a Szolidaritás, a Munkáspárt képviselői is ott voltak. Az önkormányzat szerint az esemény megtartására viszont nem volt engedélyük, és több autó is szabálytalanul a gyepen parkolt.

Szabolcs Attila, a kerület polgármestere (Fidesz–KDNP) a rendezvényről szóló bejelentés kapcsán azt mondta, a kérelem későn érkezett a hivatalba, ezért azt nem bírálták el. „Mire iktatják, kikerül a szakirodához, mire a helyszín leellenőrzése megtörténik, az egy nap alatt nem lehetséges, tehát így a közterület-használati engedélyt nem kapták meg” – fogalmazott a Hír TV-nek

A kerület első embere ezért vizsgálatot kezdeményezett, ami után várhatóan ki kell fizetni a szervezőknek a területhasználati díjat. „A közterület-használati engedélynél 50 forint/négyzetméter díjat állapított meg a képviselő-testület. Olyankor, amikor engedély nélküli közterület-használatról van szó, akkor akár tízszeres összeget is kirovunk. Itt két helyrajzi számon lévő területről van szó, tehát ez olyan 3600 négyzetméter, ha csak simán 180 forintjával számoljuk, az 180 ezer forint, ha tízszeressel akkor az egymillió-nyolcszázezer” – mondta Szabolcs Attila.

A Gyurcsány-párt helyi szervezője szerint a családi rendezvényként beharangozott esemény miatt csak bejelentési kötelezettségük volt. Arról, hogy fizetnek-e, nem akart nyilatkozni. „Nekem nincs pecsétes papírom, a kérelmet odaadtam a tanácsos asszonynak, aki azt mondta, hogy megbeszéli a kabinettel, hogy mi lesz. Ő azt mondta, tudomásul vette, és nekünk csak bejelentési kötelezettségünk volt ebben a dologban, mert ez egy 300 főt meg nem haladó családi rendezvénynek volt aposztrofálva” – nyilatkozta telefonon Lénárd László kerületi koordinátor.

A polgármesteri hivatalnál érhetetlennek tartják, hogy ha eddig minden politikai és civil rendezvény kapcsán kértek és kaptak területhasználati engedélyt a szervezők, akkor ezt most miért mulasztották el.

Forrás: Hír TV