2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Belföld

Sokan veszik igénybe a szűrőbuszokat

Már 6 darab szűrőbusz is segíti a fertőzésgyanús betegek kiszűrését Budapesten. Az Országos Mentőszolgálat tehermentesítését is szolgálják azok a mobil-tesztállomások, amelyekhez autóval érkezve, biztonságosan tudják tesztelni azokat, akiknek koronavírusos tünetei vannak. A helyszíni gyorstesztet csak azokon végzik el, akiknek háziorvosuk rendelte el a vizsgálatot.

  • Sokan veszik igénybe a szűrőbuszokat

Az OMSZ főigazgatója elmondta: létrehoztak ötven úgynevezett statikus mintavételi pontot, és most már a közép-magyarországi régióban hat szűrőbusz is segíti a munkát.

 

Először a gyorstesztet végzik el, ami 15 percen belül kimutatja az eredményt. Ha a páciens pozitív tesztet produkált, azonnali karanténba vonulásra szólítják fel a mentősök, míg a negatív eredménnyel rendelkezőkre PCR-vizsgálat is vár helyszínen, amit majd a laboratórium értékel ki.

A járvány kezdete óta az OMSZ munkatársai 320 ezer mintavételt végeztek úgy, hogy közben napi háromezer mentési feladat is hárul rájuk - tette hozzá Csató Gábor.

Az autós-állomások szűrését csak azok vehetik igénybe, akiket a háziorvos a tünetek alapján gyanúsnak ítélt és előírta számukra a tesztelést. Ezután a mentőszolgálat veszi fel velük a kapcsolatot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!