2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokan szavazatvásárlásnak tartják a fideszes városvezetés jutalomosztását

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 07:20, frissítve: csütörtök 07:29

Miközben Hódmezővásárhely 400 milliós költségvetési többletével kampányol Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármester és Lázár János, tavaly drasztikusan megemelték az önkormányzat által működtetett nyugdíjas lakópark személyi térítési díját. Az idős lakók közül többen felháborodtak emiatt, nem értik, miért kell többet fizetniük, ha azt hallják, hogy jól áll a város. A lakók közül sokan szavazatvásárlásnak tartják a választások előtt a nyugdíjasoknak kiosztott tízezer forintos jutalmat.

Nem a február 25-i időközi polgármester-választás miatt adnak jutalmat az időseknek Hódmezővásárhelyen – állítja Lázár János. A nyugdíjas lakóparkban élő Zoltán Örs Tamás szerint a tízezer forintos jutalom nem más, mint szavazatvásárlás. Feleségével együtt évi 170 ezer forinttal több térítési díjat kell kifizessen a korábbinál.

– Amikor arra került volna sor, hogy megindokolják, akkor gyakorlatilag Lázár úr és Hegedűs úr kijöttek ide, de nem adtak egyenes választ. Lényegében arról volt szó, hogy azzal indokolták, hogy a város költségvetése szükségessé teszi az emelést, hogy ne a vásárhelyi adófizetők pénzéből dotálják a lakóparkot – nyilatkozta a nyugdíjas férfi a Hír TV-nek.

A lakók egy része úgy érzi, átverték, mert olyan szolgáltatásokért is fizetniük kell – például takarítás és buszoztatás –, amit nem vesznek igénybe.

– Nem kapjuk azt szolgáltatásként, amivel kecsegtetnek minket, amiért mi bejöttünk. Aztán egyszer csak a 13 ezer forintból 20 ezer forint lett. A 20 ezer forint kettőnknek az 40 ezer forint. A 40 ezer forintért alig kapunk valamit – panaszolta egy másik bentlakó.

A lakóparkba látogató Márki-Zay Péter reméli, hogy tovább javul a népszerűsége, mert akkor az idősek további tízezreket kaphatnak a fideszes városvezetéstől. – Az ígéret szerint március végéig ért volna ki a pénz Lázár János kampányát támogatva, most sokkal nagyobb lehet a baj, úgy látom, mert már február előtt kiosztották. Sokan máris megkapták ezt a tízezer forintot, és hogyha továbbra is ilyen nagy lesz a baj, akkor márciusban még tízezer forintot is kaphatnak a vásárhelyi nyugdíjasok – mondta a független polgármester-jelölt.

Hódmezővásárhelyen 11 ezer nyugdíjas kap fejenként 10 ezer forintot, ami 110 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. A városban február 25-én tartanak időközi polgármester-választást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!