2019. augusztus 24.,
szombat, Bertalan napja

Sok turistát várnak a Dunakanyarban

Hír TV

2019. március 18., hétfő 08:42

Jó turisztikai szezont várnak a Dunakanyar települései. A térség az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, és idén is több milliárd forint jut beruházásra. Jelentősen bővül a szentendrei Skanzen bemutatóhelye, megújul a verőcei és a zebegényi strand, és fejlődik a közlekedési hálózat is.

A csaknem négyezer fős Verőce forgalma rövidesen megélénkül: a szezonban nem ritka, hogy kétszeresére duzzad az itt lakók száma. Hogy a nyaralók kiszolgálása megfelelő színvonalú legyen, a kormány hozzájárul a falu strandjának fejlesztéséhez.

„A kormányzat számára fontos a Dunakanyar turisztikai fejlesztése, de az itt lakók szempontjából is fontos, hogy minél igényesebb körülmények között, minél szebb strandokon tudjanak a Dunában nyáron fürdőzni, vagy a Duna-partra lemenni. Ezért volt fontos a kormány számára is, hogy idén egymilliárd forintot biztosítson a dunakanyari strandok megújítására” – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az M2-es autóút négysávossá tétele, valamint a vonat- és hajóközlekedés fejlesztése várhatóan jelentősen növeli majd a Dunakanyarba látogatók számát. Éppen ezért a térség települései hozzákezdtek az infrastruktúra bővítéséhez.

„Strandfejlesztést mindenképpen szeretnénk. A mi Duna-partunk kiválóan alkalmas arra, hogy egy hatalmas sportközpontot tudjunk kialakítani, és ennek az első pillérei le lettek téve” – mondta Ferencz Gyöngyi, Szob polgármestere.

A Dunakanyar turisztikai fejlesztése kiemelt feladata a kormánynak, a következő években várhatóan egyre több látványelem újul meg a térségben.