2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Soha nem volt még ilyen enyhe az idő ezen a napon

Megdőlt a melegrekord, Fertőrákoson 19,7 fokot mértek. Soha nem volt még ennyire enyhe az idő január 10-én Magyarországon. Az eddigi csúcsot Tata és Soltvadkert tartotta 17,4 fokkal. Megdőlt a budapesti csúcshőmérséklet is. A belvárosban 16,7 fokig melegedett a levegő, de vasárnap érkezik az újabb hidegfront.

Szerdán az ország egyes részein napközben sem emelkedett 0 fok fölé a hőmérséklet. Szombaton pedig megdőlt a melegrekord, Fertőrákoson 19,7 fokot mértek, január 10-én soha nem volt ilyen enyhe az idő Magyarországon. A szokatlanul nagy hőingadozás viharos erejű széllel jár. „Pillanatnyilag a sárga, első szintű figyelmeztetés és riasztás van érvényben bizonyos kisebb körzetekre, az északi megyékre, ahol az éjszakai órákban is lehet 70-80 kilométer per órás széllökés” – tájékoztatott Reisz András meteorológus.

Mátészalkán az erős szél kárt is okozott. „Egy lakóház vegyes tüzelésű kazánjának kéménye omlott le és a tetőt beszakította a déli órákban a Rákóczi Ferenc utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a kéményt visszabontották, a tetőbefedéséről viszont a tulajdonos gondoskodik – a lakásban 3 felnőtt és egy gyerek tartózkodott, senki nem sérült meg” – közölte Dóka Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Százezer köbméternyi fát mentettek ki

Vasárnap újabb hidegfront éri el az országot, esővel, havas esővel, a hegyekben hóval és visszaeső hőmérséklettel. Budapest környékén az előrejelzés szerint nem várható csapadék, így nem kell attól tartani, hogy az eső újra ráfagy a fákra. A decemberi ónos eső okozta pusztítás után 100 ezer köbméternyi fát mentettek ki a Pilisi Parkerdő területéről, a faanyagot értékesítik, a bevételből pedig a károkat enyhítik.

„55 önkormányzat pályázott szociális tűzifára, ezekkel a szerződéseket a parkerdő megkötötte, és több mint a fele esetében már ki is szállította a faanyagot, 1000 köbméteres nagyságrendről van szó. Ezt kiegészíti a tűzifa esetében a rezsicsökkentési program, ennek keretében is több ezer köbméter faanyagot juttatott már el a lakosságnak a Pilisi Parkerdő Zrt.” – nyilatkozta Lomnici Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Az önkormányzatoknak február 15-éig kell eljuttatniuk a szociális tűzifát a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!