2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sneider: A Jobbik nem fog letérni a nemzeti, néppárti irányvonalról

Hír TV

2018. május 12., szombat 19:56, frissítve: szombat 21:38

A Jobbik megerősítését tartja elsődleges feladatának a párt újonnan megválasztott elnöke: Sneider Tamás szoros versenyben győzte le Toroczkai Lászlót. Az újdonsült elnök szerint a Jobbik nem fog letérni a nemzeti, néppárti irányvonalról, de nem számít pártszakadásra. Sneider Tamás helyettese a párt frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton lett.

Zárt ajtók mögött tartott tisztújító kongresszust a Jobbik Magyarországért mozgalom. A párt vezetéséről a vártnál gyengébb választási eredmény után ugyanis 12 év után lemondott Vona Gábor. A párt vezetésére két eddigi alelnök, Sneider Tamás és Toroczkai László jelentkezett be. A szavazás előtt óvatosan fogalmazott a párt szóvivője, Jakab Péter.

- Szóvivő úr melyik elnökjelöltet támogatja most a szavazáson?

- A Jobbikot fogom támogatni, lényegében szinte teljesen mindegy, hogy melyik elnökaspiráns fogja elvinni a Jobbiknak a vezető pozícióját, hiszen mind a Torczkai-féle, mind a Sneider Tamás-féle irány letette a voksát a nemzeti néppárti politizálás mellett.

Miközben Mirkóczki Ádám szóvivő a sajtónak bejelentette Sneider Tamás szoros győzelmét, egy elégedetlen küldött elé dobta szavazókártyáját. A szavazáson Ásotthalom polgármestere mindössze 8 százalékkal maradt alul. Toroczkai László elmondta: nem vállal a pártban tisztséget, majd arra panaszkodott, hogy szerinte az elnöki tisztségért folyó versenyben nem voltak egyenlőek a feltételek. 

„Az elmúlt hetekben különböző Facebook-os oldalakon és internetes oldalakon, illetve különböző suttogó propagandában mindenféle lejáratás folyt a személyem ellen vagy akár Novák Előd, Novák Elődöt támadták Dúró Dórán keresztül azt mondták, hogy itt a Novák család áll a háttérben, tehát azt gondolom, hogy itt egy alulról építkező mozgalom számára abszolút méltatlan” – fogalmazott Toroczkai.

A párt alelnököket is választott a küldöttek szavazati alapján a posztot Bana Tibor, Hegedűs Lórántné, Apáti István, Z. Kárpát Dániel, Stummer János és Volner János töltik be. Az újonnan megválasztott elnök szerint a párton belül lezajlott kampány sikereket hozott.

„Rengeteg plusz információt szereztünk, hiszen a tagsággal, a szervezeti vezetőkkel agyon sok találkozót folytattunk le. Ezek alkalmasak voltak arra, hogy az elkövetkező időszakban levonjuk azokat a tanulságokat, amit sok esetben működési rendszerünkben rosszul használtunk és amelyek javításra szorulnak” – jelentette ki Sneider Tamás.

Gyöngyösi Márton megerősítette: nagyobb pártfegyelemre van szükség, mivel többen szivárogtattak a pártból. „Nem tartjuk azt normálisnak, hogyha egy pártnak adott esetben a belső ügyeit azt kiszivárogtatják olyan sajtótermékeknek, amelyek alapvetően a propaganda céljából használják ezt fel és elferdítik a rendelkezésükre álló információt” – mondta az alelnök.

Az újonnan megválasztott elnökség első feladatai közé tartozik a korábban az Állami Számvevőszék által kirótt több mint 660 millió forintos büntetés kezelése, illetve az időközi választásokkal kapcsolatos esetleges ellenzéki összefogás mérlegelése is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!