2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Elnököt választ a Jobbik

Hír TV

2018. május 12., szombat 11:38, frissítve: szombat 13:57

A párt vezetésére a Vona-féle irányvonalat képviselő Sneider Tamás és a radikálisnak mondott Toroczkai László indul. Korábban mindkét jelölt a néppártosodás folytatását és a hibák korrigálását ígérte.

A tisztújító kongresszus az alelnökökről és az országos választmány vezetőjéről is dönt. Vona Gábor, a párt korábbi elnöke a vártnál jóval gyengébb választási eredmények miatt mondott le áprilisban, és parlamenti mandátumát is visszaadta.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője a tisztújítás előtt azt mondta: az új vezetés egyik legkomolyabb feladata, hogy a 660 milliós számvevőszéki büntetés ellenére is biztosítsák a párt működését.

-Staudt: A gazdasági ügyekkel nem foglalkoztam, de hát nyilván ez is az új vezetésnek lesz egy komoly feladata.
- Riporter: Megoldható lesz, nem fog beleroppanni a Jobbik?
- Staudt: Bízom benne, remélem.

Az elnöki tisztségért induló Sneider Tamás nem szeretné kifizetni az Állami Számvevőszék gigabírságát, ugyanakkor azt mondta: ha nem marad más választásuk, akkor a parlamenti képviselőik is beszállhatnak a törlesztésbe.

„Mi nem szeretnénk kifizetni ezt a törvénytelen büntetést, a parlamenti képviselők eddig sok pénzt utaltak át a szeretetszolgálatunknak, több 10 millió forintot, persze van arra lehetőség, hogy az ő fizetésükből is legyen törlesztve a büntetés, ha szükséges lenne” – hangsúlyozta Sneider.

Bejelentkezés 12 órakor élőben:

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!