2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Megválasztották a Jobbik alelnökeit

Hír TV

2018. május 12., szombat 18:38, frissítve: szombat 19:35

Új elnököt választottak a pártban, Sneider Tamás kapta a legtöbb szavazatot.

A küldöttek megválasztották a párt hat alelnökét is: a posztot Bana Tibor, Hegedűs Lórántné, Apáti István, Z. Kárpát Dániel, Stummer János és Volner János töltik be (a fotón balról jobbra, Apáti mellett Gyöngyösi Márton elnökhelyettes és Sneider Tamás pártelnök, a pulpituson Jakab Péter szóvivő).

 

Toroczkai egyelőre marad

Nem vállal tisztséget a Jobbikban, de egyelőre megtartja párttagságát az elnökséget elbukó Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere a tisztújító kongresszus után azt mondta: pár nap múlva dönt arról, hogyan folytatja tovább a politizálást. Azt mondta, csalódott, amiért az elnöki tisztségért folyó versenyben nem voltak egyenlőek az esélyek.

„Az elmúlt hetekben különböző Facebook-oldalakon és internetes oldalakon, illetve különböző suttogó propagandában mindenféle lejáratás folyt a személyem ellen. Vagy akár Novák Előd, Novák Elődöt támadták Dúró Dórán keresztül, azt mondták, hogy itt a Novák család áll a háttérben, tehát azt gondolom, hogy itt egy alulról építkező mozgalom számára abszolút  méltatlan. Ugyanakkor nem gondolom, hogy Sneider Tamásnak bármi köze lett volna ehhez ,még csak azt sem gondolom, hogy Vona Gábornak köze lett volna ehhez” – fogalmazott a politikus.

Sneider lett az elnök

Sneider Tamást választották szombaton a Jobbik új elnökévé, jelentette be Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatóján délután. 

„Az elnök mától Sneider Tamás, aki lényegében 54 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, Toroczkai László pedig 46 százalékot kapott, számszakilag 298-an voksoltak Sneider Tamásra és 256-an Toroczkai Lászlóra” – hangozott el.

A tisztújító kongresszus az alelnökökről és az országos választmány vezetőjéről is dönt. Vona Gábor, a párt korábbi elnöke a vártnál jóval gyengébb választási eredmények miatt mondott le áprilisban, és parlamenti mandátumát is visszaadta.

A párt elnökhelyettesének Gyöngyösi Mártont választották. Információink szerint Vona Gábor is beszédet mondott, sokan pedig az elnökválasztás végeredménye után csalódottságukban elhagyták a helyszínt.

Helyzetjelentés 18.30-kor:

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!