2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Belföld

Simonka György: Nem követtünk el bűncselekményt

Továbbra is ártatlannak vallja magát Simonka György. A kormánypárti országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják, az előkészítő ülés ma kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Simonka a tárgyalás előtt azt mondta: abban bízik, hogy a bíróság kimondja ártatlanságát.

  • Simonka György: Nem követtünk el bűncselekményt

Ügyvédjei kíséretében érkezett a Fővárosi Törvényszékre Simonka György. A Fidesz országgyűlési képviselője a tárgyalás előtt azt mondta: várja a végleges vádiratot és abban bízik, hogy a bíróság kimondja ártatlanságát.

"Én többször átolvastam a nyomozati anyagot és én nem látom az összhangot, nem találom meg azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek a vádirati és a nyomozati anyagban benne vannak, bízom abban, hogy változni fog a vádirat, de leginkább abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás, a bíróság kimondja az ártatlanságunkat."

- mondta Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az ügyben 70 ezer oldal nyomozati irat készült, az ügyészség pedig 35 tanú meghallgatását kezdeményezte.

A vád szerint Simonka György és 32 társa európai uniós- és hazai pénzeket akart jogtalanul megszerezni.

"Az általuk alapított TÉSZ-eken, így a Magyar Termés TÉSZ Kft-én, és a Paprika TÉSZ Kft-én keresztül a TÉSZ-ek elismerési terveiben feltüntetett beruházások megvalósítása során a döntéshozókat megtévesztve egymással, összehangoltan a Simonka György harmadrendű vádlott által meghatározott feladatokat végrehajtva EU-s és hazai költségvetésből származó vissza nem térítendő támogatás igénybevétele útján jogtalanul haszonhoz jussanak."

- emelte ki Vokó Annamária, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze.

Simonka György nem ismerte el bűnösségét, és jelezte: a tárgyaláson majd vallomást fog tenni.

Simonka György emellett több mint 100 tanú meghallgatását kezdeményezi, köztük Hadházy Ákost, aki a keddi ülésen is részt vett. A tárgyalás várhatóan áprilisban lesz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!