2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

Simonka György: Nem követtünk el bűncselekményt

Hír TV

2020. január 14., kedd 19:16

Továbbra is ártatlannak vallja magát Simonka György. A kormánypárti országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják, az előkészítő ülés ma kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Simonka a tárgyalás előtt azt mondta: abban bízik, hogy a bíróság kimondja ártatlanságát.

Ügyvédjei kíséretében érkezett a Fővárosi Törvényszékre Simonka György. A Fidesz országgyűlési képviselője a tárgyalás előtt azt mondta: várja a végleges vádiratot és abban bízik, hogy a bíróság kimondja ártatlanságát.

"Én többször átolvastam a nyomozati anyagot és én nem látom az összhangot, nem találom meg azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek a vádirati és a nyomozati anyagban benne vannak, bízom abban, hogy változni fog a vádirat, de leginkább abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás, a bíróság kimondja az ártatlanságunkat."

- mondta Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az ügyben 70 ezer oldal nyomozati irat készült, az ügyészség pedig 35 tanú meghallgatását kezdeményezte.

A vád szerint Simonka György és 32 társa európai uniós- és hazai pénzeket akart jogtalanul megszerezni.

"Az általuk alapított TÉSZ-eken, így a Magyar Termés TÉSZ Kft-én, és a Paprika TÉSZ Kft-én keresztül a TÉSZ-ek elismerési terveiben feltüntetett beruházások megvalósítása során a döntéshozókat megtévesztve egymással, összehangoltan a Simonka György harmadrendű vádlott által meghatározott feladatokat végrehajtva EU-s és hazai költségvetésből származó vissza nem térítendő támogatás igénybevétele útján jogtalanul haszonhoz jussanak."

- emelte ki Vokó Annamária, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze.

Simonka György nem ismerte el bűnösségét, és jelezte: a tárgyaláson majd vallomást fog tenni.

Simonka György emellett több mint 100 tanú meghallgatását kezdeményezi, köztük Hadházy Ákost, aki a keddi ülésen is részt vett. A tárgyalás várhatóan áprilisban lesz.

Hír TV

x
Rendkívüli hír