2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kéri a Legfőbb Ügyész az országgyűlés elnökénél Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

  • Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

A közlemény szerint a politikus tisztában volt azzal, hogy jelentős összegű pályázati források nyílnak meg, ezért 2009 év végén elhatározta, hogy olyan személyi kört épít fel, melynek segítségével uniós és hazai vissza nem térítendő támogatások igénybevételével jogtalan vagyoni haszonhoz juthatnak. Simonka György és társai a beruházásokat és az eszközbeszerzéseket felülárazták, de a politikus meghatározta azt is, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselőinek a vállalkozói díj általában 45 százalékát vissza kell neki szolgáltatniuk készpénzben. Az eddigi adatok alapján az okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

„Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél a mai napon indítványozta Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését, mivel megalapozott gyanú merült fel arra, hogy bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt őt eljárás alá kell vonni” – mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

Mindent megszavaz, mindenben együttműködik

Simonka György maga is meg fogja szavazni mentelmi jogának felfüggesztését – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté hozzátette: amíg meg nem születik a bírósági ítélet, addig Simonka Györgyöt is megilleti az ártatlanság vélelme. Simonka ügyében már korábban lehetett arról hallani, hogy a hatóságok vizsgálódnak a fideszes politikus körül, Kocsis Máté erről azt mondta: akkor is beszélt erről párttársával.

„Beszéltünk róla korábban is. Simonka György ugyanazt mondta, amit ma is mondd: szívesen tisztázza magát, ő nem követett el bűncselekményt, ő mindenben együttműködik, és szeretné, ha mielőbb ez lezárulna, és ő semmilyen olyan magatartást nem kíván tanúsítani, ami ezzel ellentétes. Mindent megszavaz, mindent rendelkezésre bocsájt, mindenbe betekintést enged. A hatóságok pedig végezzék a dolgukat” – nyilatkozta Kocsis Máté.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!