2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Simon teljesen kiakadt: az újságírókat fotózza

Felvételeket készít a háza előtt várakozó újságírókról az MSZP volt elnökhelyettese, aki ma már magánembernek érzi magát. Simon Gábor zaklatásra panaszkodik, a külföldön rejtegetett százmilliói eredetéről továbbra sem hajlandó beszélni.

A Hír TV stábjának fotózásával kezdte a reggelt az MSZP volt elnökhelyettese, aki fél perc elteltével telefonálva visszavonult. Simon Gábor ezúttal sem állt szóba munkatársunkkal.

A 18. kerületi családi házban órákig nem volt mozgás. A bukott szocialista politikus déli tizenkét órakor kiállt a garázsból. Ekkor már rajta volt az elmúlt napokból jól ismert sapka, de napszemüveggel nem takarta el az arcát. Simon a háza előtt az alábbi párbeszédet folytatta riporterünkkel, közben ismét többször lefotózta a stábot.

– Honnan van a 240 milliója?
– Nem járulok hozzá, hogy rólam felvételt készítsenek, nem járulok hozzá, hogy a családomról felvételt készítsenek és leadják.
– De nem válaszolt a kérdésre.
– Nem járulok hozzá, hogy a családomat zaklassák. Önök zaklatják a családomat rendszeresen, bekameráznak az ablakunkon, a gyerekünket felébresztik, és magánemberként engem és a családomat folyamatosan zaklatják.
– Törvényes vagy törvénytelen úton szerezte azt a 240 milliót?
– Hagyjanak minket, magánemberként nem járulok hozzá, hogy felvételt készítsenek, sem rólam, sem a családomról; és arra kérem önöket, hogy éjszaka ne kamerázzanak be az ablakunkon. Ez magánterület.
– De ha kamera elé állna, ezt mind megúszhatná.
– Ennyi, köszönöm szépen.

Simon nem sokkal később elhagyta a házat családjával együtt.

Egyelőre nem vádolták meg Simon Gábort

Csütörtökön ügyészségi nyomozók tartottak házkutatást Simon Gábornál, miután megszűnt a parlamenti mandátuma és a mentelmi joga. A hatóság munkatársai az egykori szocialista pestszentlőrinci és budai házában is jártak, és információink szerint dokumentumokat foglaltak le, de a volt szocialista képviselőt egyelőre nem gyanúsították meg. Az ügyészségi nyomozók az MSZP-székházban is jártak, és elvitték azt a vagyonnyilatkozatot, amit Simon Gábor a szocialista pártnak adott le korábban. A legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte a büntetőeljárás megindítását még a múlt héten, miután kiderült, hogy Simon Gábor 2009 óta egy ausztriai bankszámlán parkoltat 240 millió forintot, amit a parlamenti vagyonbevallásaiban egyszer sem tüntetett fel.

– Annyit tudok megerősíteni, hogy a központi nyomozó főügyészségi kollégák több helyszínen házkutatást tartottak, és lefoglalások is voltak, ennyi, ami tudható – mondta a főügyészség szóvivője.

A kötvénykibocsátást is vizsgálják

Nemcsak a Simon Gábor vagyonnyilatkozataiban be nem vallott 240 millió forint, hanem a 2008–2009-es XVIII. kerületi kötvénykibocsátás ügyében is nyomozást folytat az ügyészség – erősítette meg Magyarország élőben című műsorunkban a kerület országgyűlési képviselője. Kucsák László elmondta: az MSZP volt elnökhelyettese önkormányzati képviselő is volt az ügyletek idején, amellyel a helyhatóságot súlyos anyagi kár érte.

– A 2008-as időszakra hogyha visszatekintünk, akkor maga a konkrét feljelentés – amit az önkormányzat beadatott annak idején ezzel a kötvénykibocsátással kapcsolatban – azt a kérdéskört is feszegette, hogy a kibocsátás kapcsán még egy plusz jutalékot is kaphattak, ez egy hatvanmilliós tétel volt, és ezt az ügyet vizsgálták, ahogy említettem, ez korábban lezáratott, de most ugye ez a fejezet újra megnyílik – mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!