2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Simicskó István: A bántalmazott gyerekeknek lesz ezentúl segítség Újbudán + videó

Új áldozatsegítő központ nyílik Újbudán július elsején. A XI. kerületi Prielle Kornélia utcában, a leendő központ épülete előtt tartott keddi sajtótájékoztatón a KDNP frakcióvezetője, Simicskó István emlékeztetett a kerületben lévő Gazdagréti Szivárvány Óvodában történt pedofilgyanús esetre.

  • Simicskó István: A bántalmazott gyerekeknek lesz ezentúl segítség Újbudán + videó

Mint ismert, az óvodában a kerület DK-s vezetéséhez kötődő pedagógiai asszisztens kisgyermekeket molesztált szexuálisan. Simicskó István hozzátette: a nyártól azok a gyermekek és szüleik, akik érintettek valamilyen bántalmazásban, nyugodtan fordulhatnak az áldozatsegítő központhoz.

A mintegy száz négyzetméteres központ helyszínének kiválasztásáért Tuzson Bence iagzságügyi miniszter köszönetet mondott Király Nórának, a tárca áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízottjának, és kiemelte: a bűncselekmények áldozatai számíthatnak a kormányra.

Király Nóra hangsúlyozta: eddig Budapest egészére és Pest vármegyére is egy áldozatsegítő központ jutott, amely a pesti oldalon a Wesselényi utcában működik. Azonban fontosnak érezte, hogy Budán is kialakítsanak egyet.

Hozzátette: azért is szükség van egy ilyen központra Újbudán, mert az elmúlt öt évben "a DK-s László Imre nagyon rossz fele vitte a kerületet".

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az emberközpontú politika jelentőségére hívta fel a figyelmet. A kereszténydemokrata politikus fontosnak nevezte, hogy legyen egy újabb hely a fővárosban, ahová a bajba jutott emberek fordulhatnak.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!