2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Simicskó István: Amerika hazánk szövetségese, de ne avatkozzon be a belügyeinkbe

Amerika hazánk szövetségese, de visszautasítjuk, hogy a magyar belügyekbe beleavatkozzon - erről beszélt Híradónknak Simicskó István. Stephan Sholl, a MCC vendégoktatója azt állította: az amerikai nagykövetség plakátkampánya, 1956-tal állítja párhuzamba az orosz-ukrán háborút, 67 éve viszont az USA nem szólt bele a konfliktusba. A szakértő szerint most Amerika próbálja belenyomni hazánkat egy háborúpárti álláspontba.

  • Simicskó István: Amerika hazánk szövetségese, de ne avatkozzon be a belügyeinkbe

A plakátkampány megrendelője a Nyugati Pályán elnevezésű Facebook oldal. Őket pedig a hazánkkal kapcsolatban többszöri kritikát és aggodalmat megfogalmazó amerikai nagykövetség finanszírozza.

Az Egyesült Államok 1956-ban prudens volt, kimaradt a konfliktusból, bármilyen nehéz volt ez számukra szabadságszerető emberekként. Most pedig teljesen sutba dobták ezt az óvatosságot és nem tűnik úgy, hogy ne akarnának beavatkozni

- erre hívta fel a figyelmet Stephen Sholl, a Napi Aktuálisban. A Mathias Corvinus Collegium amerikai vendégoktatója szerint az amerikai kritikák mögött a háborúval és a gender-ideológiával kapcsolatos ellentétes álláspontok húzódnak. A plakátkampány ugyanakkor példanélküli - fogalmazott a szakember.

Stephen Sholl hozzátette:

amerikai állampolgárként pedig kifejezetten felháborító, hogy adófizetői pénzét egy ilyen jellegű plakátkampányra költi a külképviselet.

Nem túl szerencsés, ha egy globális nagyhatalom beleszól egy szuverén állam belpolitikájába - ezt már Simicskó István mondta a HírTV-nek.

Az pedig egyértelműen visszautasítandó, hogy plakátkampánnyal, politikai és pénzügyi nyomásgyakorlással próbálják befolyásolni a magyar politikát

- tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!