2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Sikeres projektek kellenek a nemzeti parkokban

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a csopaki Park Villa Panzió és Konferenciaközpont 40 millió forintos fejlesztésének keddi átadóján a nemzeti parkok sikeres projektjeinek fontosságáról beszélt.

  • Sikeres projektek kellenek a nemzeti parkokban

Révész Máriusz a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága által megvalósított fejlesztés átadóján elmondta, hogy az Angolkisasszonyok egykori csopaki nyaralójából kialakított panzióban eddig a szálláslehetőséghez közösségi tér nem állt rendelkezésre. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program több mint 13 millió forintos támogatásával mintegy 40 millió forintból épült kerti pavilont immár nemcsak a túrázók, kerékpárosok, hanem a szomszédos óvoda, a helyi nagycsaládosok és az egész falu is használhatja - emelte ki a kormánybiztos.

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára ismertette: a Magyarországon nyilvántartott, mintegy hétszáz ökoturisztikai létesítmény felét valamelyik nemzeti park igazgatóság üzemelteti. Éves szinten 1,6 millió látogatót fogadnak, és csak a környezeti nevelési programjaikon kétszázezer gyermek vesz részt. Látogatóik száma tíz év alatt átlagosan 25 százalékkal nőtt, de a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ezalatt csaknem megkétszerezte látogatóinak számát - mondta.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója az MTI-nek elmondta: a kéthektáros parkban fekvő panziót folyamatosan fejlesztik: 14 szobával, 38 férőhellyel rendelkezik. Az új, mintegy 140 négyzetméter alapterületű, közösségi térként is funkcionáló kerti pavilonban többek között iskolás csoportokat is tudnak fogadni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!