2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 03:00

Belföld

Sikeres a családvédelmi akcióterv

Tíz magyar családból kilenc érvényesíteni tudja a családi adókedvezmény valamely formáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Vácon. Rétvári Bence szerint sikeres a júliusban meghirdetett Családvédelmi Akcióterv is: két hónap alatt harminchat-ezren igényelték a négy támogatási forma valamelyikét.

  • Sikeres a családvédelmi akcióterv

Iskolakezdési támogatás, külön szabadnapok Húsvét és Pünkösd hétfő után, valamint rugalmas munkakezdési idő. Három azok közül a családosok érdekében hozott intézkedések közül, amelyekkel Vác város önkormányzatának hivatala ötödször kapta meg a Családbarát Munkahely címet. A város polgármestere azt mondja, döntéseik azért születtek, hogy gyakorlati segítséget adjanak a hivatalban dolgozó családosoknak.

Feloldjon olyan dilemmákat, mint a családban meglévő férfi és nő szerepvállalásában, annak arányosításában lévő torzulásokat, és egy olyan dilemmát is feloldjon, hogy karrier, vagy család

- mondta Vác polgármestere, Fördős Attila.

Az emberi erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a váci polgármesteri hivatal intézkedései jól rímelnek a kormány családpolitikájára.

A CSOK is most már 107ezer családnak segített abban, hogy új otthont teremtsenek, 51 ezer gyermeknek a megszületését vállalták a családok a CSOK igénybevétele révén, és azt láthatjuk, hogy 10 saját célból épített új házból kilencet a CSOK segítségével építenek meg, és tíz új építésű lakásnál kb. 4-nél a CSOK-ot igénybe veszik

- fogalmazott Rétvári Bence, az EMMi parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence szerint sikeres a júliusban meghirdetett családvédelmi akcióterv is: két hónap alatt harminchatezren igényelték a négy támogatási forma valamelyikét.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!