2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Sétatörténelem Bagi Ivánnal!

A Videa.hu megbízásából folytatódik a humoros történelmi séta Bagi Ivánnal. A Karinthy-gyűrűs humorista, a nagysikerű Sétaforradalom című kisfilm után, ahol Aranyosi Péterrel karöltve látogatott el a március 15-i forradalom ikonikus helyszíneire, ezúttal az augusztus 20-i ünnepünket dolgozta fel, a fiatalabb korosztálynak szánt, rövid történelmi kisfilm formájában. A Sétatörténelem-sorozat a nagy történelmi eseményeink bemutatásán keresztül kívánja nemzeti ünnepeinket a virtuális térben megjeleníteni a legfiatalabb korosztály számára is.

  • Sétatörténelem Bagi Ivánnal!

A parodista segítségére ismét egy történelem szakon végzett stand-up-os, Szép Bence volt, akivel országunk születéséről és első királyunkkal kapcsolatos emlékekről beszélgettek, az ünnephez köthető helyszíneken sétálva. Az újabb epizódból többek közt kiderül, hogy Koppány meg volt-e keresztelve? István a pápától kapta-e a koronát, és hogy tényleg augusztus 20-án volt-e az államalapítás?

A kisfilmről Bagi Ivánt, a Sétatörténelem-sorozat műsorvezetőjét kérdeztük. 

Remekül éreztem magam a forgatáson, sokat nevettünk Bencével és a stábbal. Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákoknak a magyar történelmet. El kell, hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán nem buktam volna meg

– meséli nevetve a humorista.

Egyébként a március 15-i forradalmat feldolgozó műsorunkat követően rengeteg pozitív megerősítés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól. Például tanárok is jelezték, hogy a történelemórákon szívesen fogják majd használni filmünket. Nagyon örülnék neki, ha az államalapításról szóló epizód is hasonlóan népszerű lenne

– zárta gondolatait Bagi Iván.

Nézze meg a filmet!

Origo.hu / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!