2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB Dunaújvárosban

Sértetlennek találta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat kedd délutáni ülésén. A kijelölt dunaújvárosi szavazatszámláló bizottság várhatóan szerdán számlálja meg a külképviseletekről érkezett voksokat, ezek azonban már érdemben nem befolyásolják az időközi képviselő-választás eredményét.

  • Sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB Dunaújvárosban

A vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson három külképviseleten - Bécsben, Hágában és Münchenben - szavaztak, összesen öten. A külképviseleteken nem bontották fel az urnákat, hanem azokat Magyarországra hozták, a Nemzeti Választási Irodába, kedd délelőttig valamennyi urna megérkezett.

A választási eljárási törvény szerint az NVB feladata, hogy ellenőrizze, az urna lezárt állapotban, sértetlenül érkezett-e meg. A bizottság megállapította, hogy mindhárom urna lezárt és sértetlen. Ha nem így lett volna, akkor az adott urnát - a tartalmával együtt - meg kellett volna semmisíteni, az abban lévő szavazatokat nem lehetett volna figyelembe venni az eredmény megállapításakor.

Az urnákat várhatóan szerdán viszik Dunaújvárosba, az ezekben lévő szavazatokat az átjelentkezéssel szavazók voksaival együtt a választás estéjén előre kijelölt szavazókör felbontatlanul lezárt urnáiban lévőkhöz keverik.

Amikor már valamennyi szavazókör eredménymegállapító jegyzőkönyve rendelkezésre áll - várhatóan szerda este -, akkor a dunaújvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság megállapítja az időközi választás eredményét.

Fejér megye 4-es számú, a megye keleti felét lefedő egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint a szavazatok 98,77 százalékos feldolgozottságánál a voksolást Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) nyerte a szavazatok 56,29 százalékával, 10 897 vokssal. A Fidesz támogatásával függetlenként induló Molnár Tibor 7302 (37,72 százalék), Sürü Renáta (független) 568 (2,93 százalék), Árgyelán János (Mi Hazánk) 431 (2,23 százalék), Medveczki Zoltán (Zöldek) 133 (0,69 százalék), Borbély József (Tempo Párt) 26 (0,13 százalék) szavazatot kapott.

A külképviseleti szavazatok nem változtathatnak a sorrenden.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!