2019. június 19.,
szerda, Gyárfás napja

Semmi sem szent a Soros-hálózatnak

Hír TV

2018. december 14., péntek 17:25, frissítve: péntek 17:26

Semmi sem szent a Soros-hálózatnak - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs szerint világosan kiderült, hogy az elmúlt napok erőszakos, vandál és durva megmozdulásai mögött Soros György hálózata állhat. Az erőszakos tüntetéseken eddig 15 rendőr sérült meg Budapest utcáin és több mint ötven embert állítottak elő.

G**i, hogy védik a kibeb**ott jászolt, ba**meg! Keresztény demokrácia fa**omat azt. B**átok meg Jézust, f**fejek!

A meghitt adventi várakozás jegyében ilyen obszcén módon beszélt a rendőrökkel az egyik Kossuth téren tüntető fiatal. Már második napja kora délutántól lézengenek a Parlament előtt az erőszakos szélsőbaloldali és liberális csoportok – akiknek továbbra is a hangulatkeltés a célja. A demonstrálók a békés tüntetés helyett inkább a rombolás és az erőszakos bántalmazás eszközét választották.

A céltalan tüntetők, hasonlóan a korábbi megmozdulásokhoz, most is látszólag ok nélkül bolyongtak a fővárosban. A demonstrálók le akarták zárni Budapest hídjait, de mivel rájöttek, hogy kevesen vannak így visszatértek a Kossuth térre. Itt viszont a radikális csoportok vették át az egyébként békésnek indult tüntetés irányítását.

Törtek, zúztak a nemzet főterén. Sőt kövekkel, sörös üvegekkel, petárdákkal, füstbombával és tűzijátékkal dobálták meg a Parlamentet védő rendőröket. Az egyenruhások kénytelenek voltak könnygázt bevetni a tüntetők ellen és hangosbemondón folyamatosan kérték a demonstrálókat, hogy őrizzék meg az eredetileg békés tüntetés jellegét – de a demonstrálókat ez sem érdekelte. Tovább randalíroztak.

Az Országgyűlés KDNP-s alelnöke szerint ebből kiderült, hogy Soros György amerikai spekuláns csoportjai állak a háttérben. Világosan látható, hogy egyes agresszív elemek az arcukat elfedve maszkban érkeztek a tüntetésre. Törtek, zúztak, még az Országház ablakát is beverték, és a karácsonyfát, a nemzet karácsonyfáját is fel akarták gyújtani. Látható, hogy ezek az agresszív vandálok a Soros-hálózat szervezett aktivistái erőszakkal léptek fel minden ellen, ami a rendet és a stabilitást jelenti – nyilatkozta Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke. 

Semmi sem szent a Soros-hálózatnak. Erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Hidvéghi Balázs szerint tudatosan, előre eltervezetten és erőszakosan provokálják a rendőröket.

Ezeken a tüntetéseken ugyanazt az 1000-1500 embert látjuk, akiket a korábbi Soros-hálózathoz tartozó politikai rendezvényeken már láthattunk. A tegnapi tüntetést például Pósfai István szerbezte, ő volt az egyik szervezője, aki korábban a Soros egyetem melletti tüntetéseket szervezte. De olyan ismert Soros aktivistákat s láthattunk a rendzavarók között, mint Gulyás Márton vagy Fekete-Győr András– mondta a képviselő

A momentumos Fekete-Győr András – az Origo beszámolója szerint egyébként azzal hencegett, hogy maga is eldobott egy füstbombát, a rendőrökre. A momentumosok hosszan, sokáig dobálták a füstbombákat, végül az alelnöküket, Donáth Annát a rendőrök előállították.

Jelen volt a Jobbikból Sneider Tamás, Gyöngyösi Márton, az MSZP-ből Nyakó István, a már a Parlamentben is botrányosan viselkedő Kunhalmi Ágnes, de látható volt Karácsony Gergely és mások is a Párbeszéd nevű mérhetetlen formációból és természetesen a Gyurcsány párt országgyűlési képviselői is, de Szél Bernadett sem hagyta ki a megmozdulásokat.

Az ellenzéki pártok egyébként folyamatosan buzdítják táboraikat, hogy vonuljanak utcára ezért még erőszakos és vandál demonstrációkra még lehet számítani az elkövetkező napokban. Az elmúlt napok tüntetésein a rendőrség az első napon 35 főt állított elő bűncselekmény gyanúja miatt, akik közül 13-at őrizetbe vett. A második napon a rendőrség 16 főt állított elő. Az erőszakos megmozdulásban összesen 14 rendőr sérült meg.