2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Semjén Zsolt: Kezdődjenek el a béketárgyalások! + videó

Semjén Zsolt szerint Európa békéjének a megoldását nem a háborús politika támogatása jelenti, hanem a tűzszünet megkezdése. Véleménye szerint a béke nem jobb vagy baloldali kérdés.

  • Semjén Zsolt: Kezdődjenek el a béketárgyalások!  + videó

Semjén Zsolt  miniszterelnök helyettes: "Könnyebb most egy kampányt bírni, mint a lövészárkokat bírni, hogyha nem sikerül a béke gondolatát megőrizni és a békének az ügyét sikerre vinni. Tehát most szedje össze mindenki magát, mert utána ha rosszra fordulnak a dolgok és egy NATO orosz háború lesz, akkor lövészárokban nehezebb lesz, mint most a kampányban. Úgy érzem, hogy jól állunk, az emberek értik az üzenetet, egész egyszerűen..nézze, ez nem egy jobb vagy baloldali kérdés, hogy a béke oldalán vagyunk. A halottaktól a lövészárokban senki nem fogja megkérdezni, hogy jobb vagy baloldaliak voltak. Nagyon tanulságos, hogy hogy kezdődött az első világháború. Ugye most itt június 4.-e kapcsán, ugye Trianon, amihez ez az első világháború vezetett.

Második Vilmos német császár azt mondta, hogy mire a falevelek lehullanak, a katonáink itthon lesznek. Lehullottak a falevelek, a katonák nem voltak itthon. De másodszor, harmadszor és a lövészárokban, vérben, sárban, tetvek közt haltak meg. És nem jöttek haza a katonáik. 700 000 magyar katona nem jött haza. 10 milliónyi európai katona nem jött haza. Civil áldozatok még több 10 millió. Tehát azért azt gondolom, hogy mindenkinek látni kell a következő gondolatmenetet. A legnagyobb rossz ami történhet egy atomháború. Ez az emberiség végét is jelentheti.

Mikor lehet atomháború? Hogyha egy világháború van. Mikor lehet világháború? Hogyha az orosz föderáció és a NATO között háború lesz. Tehát nekünk az az érdekünk, az az emberiség érdeke is, egyébként oroszoknak, ukránoknak, mindenkinek, hogy az orosz-ukrán háború ne terebélyesedjen ki. Ne eszkalálódjon, ne legyen belőle egy orosz-NATO háború. Ezért szükséges a béke ügye, ezért szükséges az, hogy minél hangosabban mondjuk, ahogy a pápa is mondja és mi is mondjuk, hogy tűzszünet. Tűzszünet és kezdődjenek el a béketárgyalások."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!