2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Semjén Zsolt gratulált Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes gratulált Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökének a romániai önkormányzati választásokon elért eredményekhez. Legfrissebb sajtóértesülések szerint négy megyét vezethet RMDSZ-es tanács elnök.

  • Semjén Zsolt gratulált Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy

az RMDSZ választási sikere az erdélyi magyarság sikere.

Külön gratulált a történelmi marosvásárhelyi győzelemhez, valamint a Szatmárnémetiben és a Székelyföldön elért sikerekhez.

Semjén Zsolt a magyar kormány nevében továbbra is támogatásáról biztosította az RMDSZ-t - olvasható a közleményben.

Négy megyét vezethet RMDSZ-es tanácselnök

Négy erdélyi megyét vezethet az elkövetkező ciklusban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott tanácselnök - derül ki az Agerpres hírügynökség párhuzamos szavazatszámláláson alapuló, illetve hivatalos részeredményeket közlő hétfő hajnali jelentéseiből. 

A székelyföldi Hargita megyében Borboly Csaba, Kovászna megyében Tamás Sándor szerzett újabb elnöki mandátumot a szavazatok elsöprő többségével.

Sikerült újráznia Szatmár megyében Pataki Csabának és Maros megyében Péter Ferencnek is.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által végzett párhuzamos szavazatszámlálás részleges eredményei szerint Péter Ferenc behozhatatlan előnyre tett szert Maros megyében. Az RMDSZ jelöltje a szavazóközpontok 70 százalékának az adatai alapján közel kétszer annyi szavazatot kapott mint az utána következő liberális jelölt. A Marosvásárhelyt 20 évig vezető, de ezúttal függetlenként a megyei önkormányzat vezetésére pályázó Dorin Floreának kevesebb mint ötöde annyi szavazatot sikerült összegyűjtenie, mint Péter Ferencnek.

Szatmár megyében a szavazóközpontok 96 százalékának az adatait dolgozták fel. A hivatalos részeredmény szerint Pataki Csaba több mint 50 ezer szavazatot kapott, míg az utána következő liberális jelölt csak 35 ezret.

Az RMDSZ Bihar megyében veszítette el a tanácselnöki tisztséget, melyet a következő négy évben a liberális Ilie Bolojan tölthet be. Bolojan több cikluson át Nagyvárad polgármestere volt, ám most a megyei vezetését pályázta meg, és a pártja által végzett párhuzamos szavazatszámlálás, valamint a hivatalos részeredmények szerint is nagy többséggel vezet.

Történelmi fordulat Marosvásárhelyen

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!