2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Belföld

Semjén Zsolt: A nagy teljesítmények az egész közösséget megerősítik

A kimagasló egyéni teljesítmények az egész közösséget, az egész nemzetet megerősítik - hangsúlyozta Semjén Zsolt az államalapítás ünnepe alkalmából tartott ünnepségen. A miniszterelnök-helyettes elmondta: egy (létszámában kis nép számára) akkor van megmaradás, ha büszkeség ehhez a nemzethez tartozni.

  • Semjén Zsolt: A nagy teljesítmények az egész közösséget megerősítik

Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt kitüntetésben részesült többek között Bertényi Iván történész, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa, Csóti György és Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Semjén Zsolt továbbá Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt és Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetéseket adott át.

"Egy létszámában kis nép számára akkor van megmaradás, ha büszkeség ehhez a nemzethez tartozni. Ez a büszkeségtudat pedig akkor élhető meg, ha nemcsak nagy elődeink voltak, hanem nagyszerűt alkotó kortársaink" - mondta az ünnepségen Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: az első magyar király példáját követve minden magyar küldetése, hogy ott legyen nemzet- és országépítő, ahova a gondviselés állította, a saját közegében, a saját szakmájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!