2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Semjén: Az Orbán-kormány Európa legkereszténydemokratább kormánya

Hír TV

2019. szeptember 29., vasárnap 10:21

A Fidesz és a KDNP szövetsége a magyar és az Európai Unió történetének legsikeresebb konstrukciója - mondta el Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz XXVIII. kongresszusán, amikor köszöntötte az egybegyűlteket a budapesti BOK Sportcsarnokban Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntője után

Semjén Zsolt kiemelte, 75 éve alapították meg a KDNP-t Szálasival szemben a náci megszállás ellen, majd folytatta a harcot a Rákosival szemben a szovjet megszállás ellen.

Keresztényként tudták, hogy a faji és az osztályszocializmus embertelen istentelen és neo pogány – emelte ki a miniszterelnök-helyettes. A politikus elmondta, a pért vezetői soha nem lettek kollaboránsok, majd rendszerváltó párt lett a KDNP és kitartó szövetséges minden Orbán-kormányban.

A politikus kiemelte, ez a kormány Európa legkereszténydemokratább kormánya.

A Fidesz és a KDNP szövetsége a magyar és az Európai Unió történetének legsikeresebb konstrukciója, hiszen 2006 óta mindvégig abszolút többsége van.

Úgy fogalmazott, a Fidesz és a KDNP szövetsége értékszövetség a keresztény civilizáció védelmének, a nemzeti elkötelezettség megvalósításának és a polgári értékek értékközössége, emberi minőség, bajtársi hűség. 

Hír TV