2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Selmeczi Gabriella: Durva provokáció, hogy a transz nők is igénybe vehetik nyugdíj-korkedvezményt

A Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádióban beszélt a nagy felháborodást kiváltó ügyről.

  • Selmeczi Gabriella: Durva provokáció, hogy a transz nők is igénybe vehetik nyugdíj-korkedvezményt

"Ha valaki férfinak születik, nem jogosult a nők 40-re!" - szögezte le a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádióban. Selmeczi Gabriella "durva provokációnak tartja", hogy a veszprémi törvényszék döntése szerint: a transznemű nők is igénybe vehetik a nőknek járó nyugdíj kor-kedvezményt. A kormánypárti politikusok ezért, a társadalom-biztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását kezdeményezték.

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: a Nők 40-et annak idején azért vezették be, hogy becsületüket és tiszteletüket fejezzék ki a hölgyek iránt.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását kezdeményezte Semjén Zsolt és Gulyás Gergely is. A kormánypárti politikusok rögzítenék, hogy kizárólag azokat illesse meg a Nők 40 kedvezményes nyugdíjjogosultság, akik negyven évig nőként dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Hosszas huzavonát követően a holland parlamenti választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) május közepén megállapodott a koalíciós kormány létrehozásáról három jobbközép párttal, a Szabad Demokrata Néppárttal (VVD), az Új Társadalmi Szerződés (NSC) pártjával illetve a Gazdák és Polgárok Mozgalmával (BBB).

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot az Európai Bíróság ítélete?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!