2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Selmeczi Gabriella: A családvédelmi törvény első sorban egzisztenciális segítséget jelent

Társadalmilag elismertté akarja tenni a kormányzat a gyermekvállalást a most tárgyalt családvédelmi akcióterv segítségével, erről is beszélt kedden a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Selmeczi Gabriella a Fidesz országgyűlési képviselője Földi-Kovács Andreának.

  • Selmeczi Gabriella: A családvédelmi törvény első sorban egzisztenciális segítséget jelent

A politikus hangsúlyozta: a családvédelmi törvény első sorban egzisztenciális támogatásokat ad, lakhatást, segít az elhelyezkedésben az édesanyáknak, de segít a nagyszülőknek is, hogy – mint fogalmazott – nem a politikusok mondják meg, hogy mi a jó, hanem mindegyikhez támogatást nyújtanak.

A politikus szerint akár 25 millió forintos támogatást is igénybe tudnak venni a szülők.

„Ez a törvény csomag amit most benyújtott a kormány és most tárgyalunk, ez pontosan azt a célt szolgálja, hogy mindenki aki gyermeket szeretne vállalni az azt lássa, hogy egyfelől anyagilag is támogatja őket az állam a közösség, azt érzi az egész társadalom,hogy elismerik hogy gyermeket vállalnak és nevelnek, hogy ez egy társadalmilag hasznos tevékenység hogy gyermeket vállalnak és nevelnek föl” – mondta Selmeczi Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!