2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Selmeczi: Életük végéig számoljanak aljas tettük következményével

Még az őszi ülésszakban elfogadhatja a parlament a büntető törvénykönyv (Btk.) szexuális bűncselekményekre vonatkozó szigorítását, így az a kihirdetés után akár már idén hatályba is léphet.

Selmeczi Gabriella és Bánki Erik fideszes képviselők kedden nyújtották be javaslatukat az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el. A szigorítást szerintük az is indokolja, hogy ilyen esetekben a sértett és családja sokszor évekig hallgat az esetről. Jelenleg a kiskorúak elleni bűncselekmények a sértett 23 éves koráig nem évülnek el.

Selmeczi Gabriella szerint a Sipos Pál-ügy rávilágított, hogy ez kevés, és szigorúbb szabályra van szükség. „Annak érdekében, hogy senki ne úszhassa meg, aki ilyen bűncselekményt követ el, a gyermekek érdekében benyújtom a büntető törvénykönyv módosítását annak érdekében, hogy akik gyermekek sérelmére követnek el szexuális bűncselekményeket, azoknak a büntethetősége ne évüljön el. Az elkövetők életük végéig számoljanak aljas tettük következményével” – mondta Selmeczi Gabriella népjóléti bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!