2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Belföld

Schmuck: Kiderül, ki valóban a baloldali

Ne a választási kampányra, hanem a nehéz sorban élő nyugdíjasokra és a gyermekekre költsék a baloldali pártok az országgyűlési választásokra járó állami támogatást – erre szólította fel a demokratikus ellenzéket Schmuck Andor.

A szociáldemokraták elnöke a pártonként járó körülbelül 600 millió forintból egy alapítványt hozna létre, ebből támogatná a szegényeket. Schmuck a főpolgármesternek is üzent: a szociáldemokraták elnöke a főváros által szociális temetésekre elkülönített 300 millió forintot a védőnői hálózatra költené.

Juszt László televíziós újságíró, majd Zalatnay Sarolta hangolta a közönséget a Tisztelet Társasága 10. jubileumi rendezvényén. Schmuck Andort, a szociáldemokraták elnökét hatezer nyugdíjas várta a SYMA-csarnokban.

„Baloldali politikusként hadd kérjek Önöktől elnézést! Hadd kérjek Önöktől elnézést, hogy az elmúlt egy évben azt a kutyakomédiát kellett végignézni, ami arról szólt, hogy kiből mi lesz. Ki lesz listavezető, ki hányadik lesz a listán, és közben egy dologról feledkeztek el, Önökről” – fogalmazott beszédében Schmuck Andror. A szociáldemokraták elnöke felszólította a baloldali pártokat, hogy a választási kampány helyett a nehéz sorban élő nyugdíjasokra és gyermekekre költsék az állami támogatást.

– Ugye a remény hal meg utoljára, de én azt gondolom, hogy már reménykedni se kell, éppen ezért mi, szociáldemokraták úgy döntöttünk, hogy önállóan indulunk a választásokon – fogalmazott a szociáldemokraták elnöke. – Egy javaslatunk van a demokratikus ellenzék valamennyi pártja felé, hogy a parlamenttől kapott kegyelemkenyeret, a 600 millió forintot mindenki fizesse be egy alapítványba, és hadd kapjanak a szegény nyugdíjasok, illetve éhező gyermekek támogatást. Kiderül ekkor, hogy ki a valóban baloldali párt, és ki az, aki csak baloldali szavazatokat gyűjt – tette hozzá Schmuck Andor.

A Tisztelet Társaságának elnöke üzent Tarlós István főpolgármesternek: szerinte azzal, hogy nem lépett életbe a szociális temetésről szóló törvény, több mint 400 millió forint maradt a fővárosnál. A pártelnök azt mondta, ezt a pénzt a főváros a védőnők 13. havi fizetésére költse, a maradékból pedig a kisgyermekes anyáknak adjanak ingyen BKV-bérletet. Schmuck Andor a szociális törvényt nem tartja rossznak, de szerinte a hozzátartozókat nem szabad kötelezni arra, hogy személyesen is közreműködjenek a szociális temetésben. A politikus emiatt még ezen a héten az Alkotmánybíróságoz és az ombudsmanhoz fordul.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!