2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Belföld

Schmitt Pál: Hazánk olyan értékek mellett él, amelyeket a pápa is nagyra becsül

Másfél éven belül másodszor látogat hazánkba Ferenc pápa. Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök vele és XVI. Benedek pápával is találkozott. Híradónknak azt mondta: mindkét pápa szereti és szerette a magyarokat.

  • Schmitt Pál: Hazánk olyan értékek mellett él, amelyeket a pápa is nagyra becsül

Amikor 2010-ben köztársasági elnöknek választották Schmitt Pált, az első hivatalos útja a Vatikánba, XVI. Benedek pápához vezetett négyszemközti audienciára. Schmitt Pál azt is elárulta híradónknak, hogy ez a találkozó úgy jött létre, hogy ő bejelentkezett hozzá.

„Nagyon szívélyes ember volt, nagyon felkészült a magyar történelemből és a magyar egyháztörténetből” - emlékezett a korábbi köztársasági elnök, aki az akkor készülő új magyar alaptörvényről elmondta az egyházfőnek, hogy a jogszabály így kezdődik: „Isten áldd meg a magyart...”, mire XVI. Benedek azt felelte, ha ez így van, akkor nem is kell több, mert ez meghatározza az egészet.

Schmitt Pál Ferenc pápával is találkozhatott személyesen, és hatalmas dolognak tartja azt, hogy a Szentatya másfél éven belül már másodszor látogat hazánkba.

Nagy dolog, hogy az egyház és az állam kapcsolata, együttműködése Magyarországon az alaptörvényben rendezett, és hogy hazánk nagy hangsúlyt fektet a szabad vallásgyakorlás biztosítására. Hazánk olyan értékek mellett él, amelyeket Ferenc pápa is nagyra becsül - tette hozzá a volt államfő.

Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra, pénteken délelőtt érkezik hazánkba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!