2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

9. Kultfilm 03:00

Belföld

Schiffer: Magyar Péter a kormánypropaganda és az O1G szerelemgyereke + videó

A Hír FM Bezzeg című műsorában izgalmas percek tanúi lehettek a nézők. A műsorban több téma közepette természetesen Magyar Péter és a vele kapcsolatos események is szóba kerültek. Schiffer András ügyvéd, az LMP volt társelnöke Lentulai Krisztián műsorvezető kérdésére, miszerint Magyar Péter-e a „vidéki prókátor” (a K. Endre ügy felfedezője), rávágta: „Nem. Magyar Péter a tizenvalahány éves kormánypropaganda és az O1G szerelemgyereke.”

  • Schiffer: Magyar Péter a kormánypropaganda és az O1G szerelemgyereke + videó

Lentulai „tyű”-jére ki is fejtette:

„Itt megint csak azt tudom mondani, hogy tessék megenni azt, amit megfőztek”. Vagyis szerinte két jelenség tehet Magyar Péterről: „mind a rogáni propaganda, mind a 2018-2019 után végleg egy végletesen lebutított, O1G-re redukált ellenzéki propaganda”.

Február elején még sajnálta Magyar Pétert

Majd jött az érdekesség, amikor

arra terelődött a szó, hogy Schiffer saját bevallása szerint találkozott Magyar Péterrel, aki tanácsot kért tőle,

méghozzá február 2-án – vagyis pont akkor, amikor a K. Endre ügy kikerült a 444-re, s három nappal Magyar Péter első, vonatkozó Facebook-posztja előtt.

„Ez egy magántermészetű találkozó volt, nem politikai természetű, és engem megrendített” – fogalmazott az ügyvéd, aki semmilyen politikai következményre nem gondolt az ott hallottakkal kapcsolatban. Akkor úgy érezte, hogy egy „szolidaritásra váró, magánéletileg szerencsétlen helyzetbe keveredett emberrel találkoztam. Űzött vadként láttam őt akkor”.

Az ügyvéd szerint Magyar kapcsán „semmiféle ilyen kitervelt politikai koncepciót vagy valami furmányt, semmi ilyesmit nem érzékeltem”, és most is azt gondolja, hogy Magyar Péternek az eredeti motivációja az magántermészetű, és ő „tényleg így élte meg, hogy üldözték (...) És hogyha én ezzel nem is értek egyet, vagy vannak fenntartásaim a dolog valóságalapjával kapcsolatban, hogyha valaki ezt őszintén megéli, egy ponton túl azért ezt illik tiszteletben tartani akkor is, hogyha valaki ezt abszurdnak gondolja.”

Schiffer maga egyébként márciusban úgy fogalmazott, „sok mindent meg lehet tenni a politikában, de az, hogy valaki a hozzá legközelebb álló emberekről hangfelvételt készít, az olyan lojalitásproblémát vet fel, amelynek ki kéne hogy nyissa az emberek szemét”.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!