2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Schanda Tamás: A második csata, munkahelyek megvédése és újak teremtése

Hír TV

2020. június 2., kedd 13:43

Schmuck Erzsébet LMP-s képviselő a napirend előtti felszólalása során a gazdaság jelenlegi állapotát igyekezett összefoglalni. Véleménye szerint új gazdasági intézkedésekre van szükség.

Schmuck Erzsébet véleménye szerint az új nemzeti konzultációra egyáltalán nincs szükség, a munkahelyekkel kapcsolatos kérdéseket pedig nem kell feltenni az embereknek, hanem az arra szánt összeget támogatásra kell fordítani. Az LMP képviselője a zöld energetikában látja a megoldást.

Az általa elhangzottakra Schanda Tamás a következőket reagálta:

10 év munkájára jelent veszélyt a koronavírus okozta világjárvány gazdasági hatása. Az országot tíz évvel ezelőtt a válság széléről hozta vissza a Fidesz-KDNP és a vírus megjelenése az elmúlt 10 év alatt elért eredményeket veszélyezteti – mondta Schanda Tamás, parlamenti államtitkár.

A rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség Magyarországon, egészen a koronavírus megjelenéséig. Összefogásra, egymás segítésére továbbra is szükség van, hogy a gazdaságot helyre tudják állítani. Ebben az ellenzéki képviselők többsége ugyanakkor nem volt partner – jegyezte meg az államtitkár.

A magyar kormány, a nemzeti, polgári kormány megmutatta, hogy hogyan kell fenntartható gazdasági növekedést, munkahelyteremtést létrehozni és intézkedésekkel támogatni.

Hír TV