2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Sajátságos manőverrel mentette meg emberét Karácsony Gergely

Kiss Ambrus eddigi főpolgármester-helyettes keddtől a Főpolgármesteri Hivatal főigazgatójaként látja el eddigi feladatát, amelyhez minden jogi felhatalmazást megkap – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az InfoRádióban.

  • Sajátságos manőverrel mentette meg emberét Karácsony Gergely

Karácsony Gergely jelezte, hogy tekintettel a pártpolitikai helyzetre nem jelöl főpolgármester-helyettest. „Nem tudok békejobbot nyújtani, ha éppen le akarják vágni a jobb kezemet, és meg akarják alázni azokat az embereket, akik miatt ez az önkormányzat még talpon áll, akik az elmúlt időszakban elképesztő szakmai és emberi helytállásról tettek tanúbizonyságot” – fogalmazott a főpolgármester.

Pénteken alakul meg az új Fővárosi Közgyűlés, miután kedden, október elsején kezdődik az új önkormányzati ciklus. Budapesten politikai patthelyzet van, Karácsony Gergely mögött nincs többség, így helyettest is csak úgy tudna jelölni, ha ehhez más frakciók támogatását is megkampná. Mivel ebben nem járt sikerrel, ezért választott más megoldást választott. Ahogy az Inforrádiónak fogalmazott: „Én ma a vezetői értekezleten azt mondtam a Főpolgármesteri Hivatal munkatársainak, hogy október elsejével keddi nap lesz, magyarán nem változik semmi, mindenki dolgozik tovább. 

Kiss Ambrus általános helyettes, aki eddig koordinálta a Főpolgármesteri Hivatal és a közgyűlés munkáját, ugyanezt a feladatot fogja ellátni a Főpolgármesteri Hivatal főigazgatójaként. 

Ehhez minden jogkört meg tud kapni egy főpolgármesteri döntéssel”.

A közgyűlésnek ettől függetlenül helyettest kellene választania, ha ezt nem teszi meg, akkor a budapesti főispán nevez majd ki valakit, de Karácsony Gergely szerint ennek a helyettesnek a politikai súlyát az határozza majd meg, hogy kinevezés révén szerzi a mandátumát. 

A főpolgármester arról is beszélt, hogy az előre hozott választást nem tartja reális veszélynek, mert ez valójában szerinte egyik politikai szereplőnek sem érdeke, és mivel a városnak sem érdeke, ezért ő sem támogatja.

„Vicces helyzet, hogy itt van egy csőd szélén álló önkormányzat, amit minden eresztékében kivéreztetnek. Borzasztó kihívásokkal nézünk szembe, és akkor ezek a politikai hatalmi játszmák tényleg a politikai óvoda szintjére süllyednek. Én ettől ezzel együtt sem félek” – mondta Budapest újraválasztott főpolgármestere.

Forrás: Mandiner

Fotó: Kovács Attila / MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!