2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Saját párttársa zsidózása nem zavarja Jakab Pétert

Hír TV

2019. február 27., szerda 21:36, frissítve: szerda 23:11

Ezúttal nem nehezményezte a jobbikos Jakab Péter, hogy saját párttársa lezsidózta. Bencsik János, a zsidózásba belebukott Szávay István mandátumát átvevő politikus egy korábbi blogbejegyzésében félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert, miután a párt az önkormányzati választáson őt jelölte Miskolc polgármesterének.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője közösségi oldalán kérte számon, hogy Jákobnak nevezték az Echo Tv műsorában, amivel szerinte lezsidózták. A párt nem régiben kinevezett országgyűlési képviselője Bencsik János, viszont félrekommunikált zsidónak nevezte párttársát, egy álnéven korábban publikált cikkében.

Bencsik János azután nevezte félrekommunikált zsidónak Jakab Pétert, hogy a Jobbik őt indította miskolci polgármester-jelöltnek. Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik radikális táborának szemében ez egy felesleges gesztus a zsidók felé, valamint hozzátette, hogy Jakab Péter jelölésétől nem fog javulni a Jobbik és a magyarországi zsidóság kapcsolata.

„Lehet publicisztikai anyagból kiragadni mondatokat, meg félmondatokat. Azt tudom mondani, amit mondtam egyébként a kolléga kérdezte, hogy fenntartom-e korábbi írásaimat. El kell olvasni ezeknek az írásoknak a teljes egészét, azt kérem Önöktől is, ne akkor csak kiragadott félmondatokat, hanem a teljes írást közöljék” – mondta Bencsik János.

Kerestük Jakab Pétert, hogy Bencsik Jánostól is bocsánatkérést vár-e kijelentéseiért, azonban a politikust nem értük el. Sneider Tamás a párt elnöke sem adott interjút.

„Egymással megbeszélik. Elég közel ülnek egymáshoz a teremben, elég közel vannak érzelmileg is egymáshoz, majd ők egymással megbeszélik” – mondta Varga-Damm Andrea. A Jobbik országgyűlési képviselője nem foglalt állást abban, hogy Bencsik Jánosnak le kell-e mondania, vagy bocsánatot kell-e kérnie a Jakab Péternek címzett kijelentéseiért, pártját viszont a sorozatosan kiszivárgó antiszemita botrányok ellenére sem tartja antiszemitának.

„Ez a párt nem antiszemita. A múltbéli valóban nagyon nem helyes viselkedések, azok lehetséges, hogy még mindig nagyon sok emberben hagytak negatív emóciókat, rossz érzéseket, de mindenkit meg tudok nyugtatni, hogy ezekre semmifajta indok nincs, mert ez valóban egy szép néppárti úton haladó párt” – fogalmazott a képviselő.

Varga-Damm Andrea hozzátette, az igazi antiszemita párt a Fidesz. A politikus szerint ugyanis a kormány zsidó származása miatt támadja Soros Györgyöt.