2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Saját párttársa zsidózása nem zavarja Jakab Pétert

Ezúttal nem nehezményezte a jobbikos Jakab Péter, hogy saját párttársa lezsidózta. Bencsik János, a zsidózásba belebukott Szávay István mandátumát átvevő politikus egy korábbi blogbejegyzésében félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert, miután a párt az önkormányzati választáson őt jelölte Miskolc polgármesterének.

  • Saját párttársa zsidózása nem zavarja Jakab Pétert

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője közösségi oldalán kérte számon, hogy Jákobnak nevezték az Echo Tv műsorában, amivel szerinte lezsidózták. A párt nem régiben kinevezett országgyűlési képviselője Bencsik János, viszont félrekommunikált zsidónak nevezte párttársát, egy álnéven korábban publikált cikkében.

Bencsik János azután nevezte félrekommunikált zsidónak Jakab Pétert, hogy a Jobbik őt indította miskolci polgármester-jelöltnek. Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik radikális táborának szemében ez egy felesleges gesztus a zsidók felé, valamint hozzátette, hogy Jakab Péter jelölésétől nem fog javulni a Jobbik és a magyarországi zsidóság kapcsolata.

„Lehet publicisztikai anyagból kiragadni mondatokat, meg félmondatokat. Azt tudom mondani, amit mondtam egyébként a kolléga kérdezte, hogy fenntartom-e korábbi írásaimat. El kell olvasni ezeknek az írásoknak a teljes egészét, azt kérem Önöktől is, ne akkor csak kiragadott félmondatokat, hanem a teljes írást közöljék” – mondta Bencsik János.

Kerestük Jakab Pétert, hogy Bencsik Jánostól is bocsánatkérést vár-e kijelentéseiért, azonban a politikust nem értük el. Sneider Tamás a párt elnöke sem adott interjút.

„Egymással megbeszélik. Elég közel ülnek egymáshoz a teremben, elég közel vannak érzelmileg is egymáshoz, majd ők egymással megbeszélik” – mondta Varga-Damm Andrea. A Jobbik országgyűlési képviselője nem foglalt állást abban, hogy Bencsik Jánosnak le kell-e mondania, vagy bocsánatot kell-e kérnie a Jakab Péternek címzett kijelentéseiért, pártját viszont a sorozatosan kiszivárgó antiszemita botrányok ellenére sem tartja antiszemitának.

„Ez a párt nem antiszemita. A múltbéli valóban nagyon nem helyes viselkedések, azok lehetséges, hogy még mindig nagyon sok emberben hagytak negatív emóciókat, rossz érzéseket, de mindenkit meg tudok nyugtatni, hogy ezekre semmifajta indok nincs, mert ez valóban egy szép néppárti úton haladó párt” – fogalmazott a képviselő.

Varga-Damm Andrea hozzátette, az igazi antiszemita párt a Fidesz. A politikus szerint ugyanis a kormány zsidó származása miatt támadja Soros Györgyöt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Pusztító hurrikán közelít az Egyesült Államok felé, a legnagyobb veszélyben pedig a floridai félsziget lakói vannak. A forgószél miatt már napok óta készülődik a lakossá. Híradónknak a floridai magyarok tiszteletbeli konzulja adott exkluzív interjút.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!