2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

Saját gazdáikra is rátámadhatnak a házi kedvencek

A kutyák biztonságos elhelyezésére hívják fel az állatvédők az augusztus 20-ai tűzijáték ideje alatt a figyelmet.

  • Saját gazdáikra is rátámadhatnak a házi kedvencek

Az országos állatvédő egyesület vezetője a Hír Televíziónak azt mondta: az erős hang és fényhatás miatt a kutyák pánikba eshetnek, és akár saját gazdájukat is megtámadhatják. A szakemberek arra kéri a tűzijátékra kilátogatókat, hogy hagyják otthon állataikat és gondoskodjanak arról, hogy ne zavarja őket a látványosság.

„Nagyon fontos, hogyha otthon, a közelünkben tűzijáték van, akkor mindenképpen gondoskodjunk az állatok védelméről. Próbáljuk meg lehúzni a redőnyt, elhúzni a függönyt, tompítani a hang- és fényhatásokat. Ha megtörtént a baj, és a kedvencet elvesztették, akkor érdemes a településhez legközelebb eső állatmenhelyet felkeresni, hiszen a környezetünkben a közterületen kóborló állatok nagy veszélynek vannak kitéve” – húzta alá Seres Zoltán, az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!