2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Nem éri meg az utasbiztosításon spórolni

A téli szünetben és a két ünnep között is sokan sípályákon kapcsolódnak ki. Egy balesetet követően a sérült orvosi ellátása milliós összegre is rúghat, ennek ellenére a magyarok körében még nem általános az utasbiztosítás.

  • Nem éri meg az utasbiztosításon spórolni

Egyre népszerűbb téli kikapcsolódás hazánkban a síelés. Nagyjából félmillióan rendszeresen járnak síutakra. A magyarok körében Szlovákia és Ausztria a legnépszerűbb úti cél.

„Ha valaki teheti és megoldhatja, akkor mindenféleképpen úgy menjen el síelni, hogy az első, legalább az első alkalommal, ami tapasztalataink szerint azért kell, hogy legyen legalább 3-4 havon töltött nap, síoktató által kezdje meg az első lépéseit vagy az első csúszását a havon, mert ez a későbbiek során többszörösen kifizetődő lehet” – hívja fel a figyelmet Benefi Zsolt, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs és belföldi utaztatás és beutaztatás bizottsági tagja.

Egy baleset ugyanis akár milliós károkat okozhat. Egy egyszerűbb sérülésnél 2-3 ezer euróba is kerülhet az ellátás, de akár a 6-7 ezer eurót is el tudja érni egy esetleges helikopteres mentés. Többen európai biztosítási kártyát váltanak ki, de ez kizárólag állami intézményekben használható fel. Tehát, ha a sérültet csak egy magánrendelőbe tudják szállítani, akkor a biztosítási kártya nem fedezi a költségeket, kizárólag az utasbiztosítás.

„Vannak sportolásra kialakított biztosítási konstrukciók, ezekben egyébként síelés tekintetében olyanok is szerepelnek, mint a síléc eltűnése, ellopása és ehhez kapcsolódóan a fel nem használt síbérlet megtérítése, tehát mindenképpen érdemes egy ilyen típusú biztosítást választani. Ami elmondható általánosságban az az, hogy minimális, elenyésző a teljes síelési költséghez képest egy biztosításnak a napi díja. Naponta 250 és mondjuk 600 forint között köthető” – mutatott rá Gilyén Ágnes, a Europe Assistance Magyarország Kft. szóvivője.

Mégis, a kiutazók alig több mint a fele köt csak biztosítást. Az egyik legnagyobb szolgáltató szezononként mintegy 1300 káresettel számol, aminek 80 százaléka síbaleset.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
Két óra alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás + videó

Két óra alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás + videó

Még délelőtt összegyűlt a szükséges számú aláírás Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltségéhez! - jelentette be Hidvéghi Balázs. A Fidesz főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke hozzátette: most összesítik az íveket, és délután le is adják azokat a Nemzeti Választási Irodában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!