2021. január 24.,
vasárnap, Timót napja

Ryanair-sztrájk: újabb budapesti járatokat kellett törölni

MTI

2018. augusztus 10., péntek 07:37, frissítve: péntek 12:40

Budapesti járatokat is törölt a Ryanair a légitársaságnál pénteken, több országban zajló munkabeszüntetés miatt.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint az ír fapados légitársaság pénteken 21 budapesti járatot üzemeltet, ezek közül eddig hármat töröltek. Nem indul el reggel a 197-es járat Berlinbe, a 220-as Nürnbergbe, illetve a menetrend szerint 20.20-kor induló 8415-ös járat Brüsszel-Charleroi-ra.

Pénteken a svéd, a belga, a holland, a német az ír bázisokon lévő pilóták sztrájkolnak majd, a Ryanair Kenny Jacobs marketing vezető szerda esti állítása szerint a 2400 pénteki járatból eddig több mint 400 járatot törölt.

A Ryanairnél legutóbb múlt héten volt több országra kiterjedő munkabeszüntetés. Az írországi pilóták, valamint a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti személyzet sztrájkja miatt több száz járatot töröltek.

A pilóták a fizetésekről, illetve a munkakörülmények javításáról vitatkoznak munkaadójukkal, aki közölte, semmilyen javaslatot nem fogad el, amely a személyi jellegű ráfordítások emelkedésével járna.

A Ryanair személyzet ma sztrájkja miatt három járatot kellett törölni, a kora reggeli Berlini járatot illetve egy Nürnbergi járatot, ami Németországot illeti, ez mindkét járat reggeli, illetve a délelőtti órákban ment volna. Van egy késő esti járatunk, amely Belgiumból érkezett volna, tehát Brüsszeltől délre, ezeket a járatokat a Ryanair kénytelen volt törölni, ezek Budapestre szálltak volna, illetve vissza. Tehát itt járat párok törléséről van szó - ismertette Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.