2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Belföld

Romlik a közbiztonság a baloldali vezetésű kerületekben + videó

Egyre több a panasz Budapest közbiztonságára , Zuglóban a Bosnyák téri templom bejárata előtt rendszeresen megjelennek a hajléktalanok és a hívőket zaklatják – hívta fel a figyelmet Borbély Ádám, a Fidesz helyi képviselője. Nem jobb a helyzet Józsefvárosban sem. A Fidesz–KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője szerint Pikó András polgármester fele akkora összeggel támogatja a rendőrséget, mint azt a városvezetés korábban tette.

  • Romlik a közbiztonság a baloldali vezetésű kerületekben + videó

Egyre több a hajléktalan a zuglói közterületeken, így az ott élők biztonságérzete kifejezetten rossz - erről számolt be híradónknak a kerület fideszes képviselője. Borbély Ádám szerint az Örs Vezér téren és a Bosnyák téren sötétedés után már nem ajánlott egyedül sétálni.

"A kerület legnagyobb templománál a miséről kiérkezőket a templom előtt zaklatják hajléktalanok alkoholos állapotban vagy bódult állapotban.” 

Pedig a baloldali vezetésű kerület 51 milliárdos rekord költségvetése mellett a biztonságra is juthatna – tette hozzá.

"Miközben a kerületvezetés több száz milliós budai villákban él luxus körülmények között, a zuglóiak kénytelenek elviselni ezeken a közterületeken az agresszív, alkoholos állapotban kiabáló és a járókelőket zaklató hajléktalan csapatokat. Itt az Örs Vezér terén is gyakran lehet ezt látni, az önkormányzatnak lehetősége lenne, különösen 53 milliárd forintból gazdálkodva, hogy jobban megszervezze a közbiztonságot." 

-fogalmazott Borbély Ádám, a XIV. kerület fideszes önkormányzati képviselője.  

Mindeközben a Pikó András vezette Józsefvárosban folyamatosan nő a bűncselekmények száma – hívta fel a figyelmet a Fidesz–KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője. Szilágyi Demeter szerint az ellenzéki polgármester fele akkora összeggel támogatja a rendőrséget, mint 2019 előtt, a közterület felügyeletet pedig nem fejlesztik.

"Megszüntették a kerületőrséget és a polgárőrséget, úgyhogy nem nagyon van mit csodálkozni azon, hogy ilyen állapotok uralkodnak most a kerületben. 2019 előtt azért volt a jobboldali városvezetésnek egy olyan városépítő munkája, aminek ez is a része volt és egészen máshogy nézett ki akkor a kerület.”

- mondta Szilágyi Demeter, a Fidesz–KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője.

Szilágyi Demeter hozzátette, hogy a Pikó-féle városvezetés a rendfenntartók munkáját is nehezíti. A polgármester ugyanis azokat a korábban hozott önkormányzati rendeleteket is visszavonta, amelyek megtiltották a hajléktalanoknak, hogy társasházak előtereiben vagy autókban életvitelszerűen tartózkodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!