2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Rombolnak, rendőröket bántalmaznak, az ellenzék mossa kezeit

Az ellenzéki pártok képviselői nem tartják magukat felelősnek azért, mert a tüntetők erőszakot alkalmaznak a rendőrökkel szemben vagy rongálnak a városban. A baloldali politikusok szerint, a kormány tehet arról, hogy idáig fajult a helyzet az utcákon, véleményük szerint, bár ők szólították fel az embereket, hogy menjenek tüntetni az utcára, nem terheli őket felelősség a történek miatt.

  • Rombolnak, rendőröket bántalmaznak, az ellenzék mossa kezeit

„Aljas diktatúrák erőszak szervezetei engedik meg maguknak azt a brutalitást, amit a magyar rendőrség tett” – ezt a posztot tette közzé a DK elnöke az elmúlt napok rendőri intézkedései kapcsán. Az a Gyurcsány Ferenc, aki 2006ban előbb az őszödi beszédben úgy nyilatkozott, hogy lehet tüntetni majd hazamennek. Majd az 56-os forradalom 50. évfordulóján lovasrohamot vezényeltek az ünneplő tömegbe, illetve vízágyúval és gumilövedékkel oszlattak.

„Ahol tüntetés van, ott mindig akad egy-két elmebeteg” - mondta az MSZP európai parlamenti képviselője az Echo Tv Napi aktuális című műsorában. „Bizony ez előfordul, hogy ilyenkor a hatalomnak a bajszát a tüntetők meg, meg cibálgatják ilyen nincs, hogy rátámadtak a rendőrökre ezt olyan nehéz fogalomként is felfogni. Vannak olyan emberek, akik úgy gondolták, hogy megprovokálják a rendőröket a rendőrök meg a kelleténél kicsit erőszakosabban reagáltak ennyi történt” – vélte Szanyi Tibor.

Kunhalmi Ágnes korábban a vasárnapi boltzárral kapcsolatban még úgy fogalmazott, hogy aki akar annak nem csak vásárolni, de dolgozni is joga van akkor amikor akar. A szocialista politikus, most már úgy fogalmazott, az egy teljesen más helyzet volt, mert ott a vasárnap is dolgozni akarókat támogatták volna abban, hogy dupla pénzért dolgozhassanak beépítve a normál beosztású munkahétbe. 

Az LMP országgyűlési képviselője, szerint a kormány felelőssége, hogy az emberek az utcára mentek. Schmuck Erzsébet hangsúlyozta: ők békés tüntetésre szólították fel az embereket. „Az ellenzéki frakcióknak a képviselői tegnap is amikor 5-6óráig demonstrációt tartottunk felszólítottuk az embereket kértük az embereket, hogy békésen tiltakozzanak. Az embereknek, ha nem marad más lehetőségük az utcán kell tiltakoznia” – jelentette ki.

A parlamentben botrányosan viselkedő Tordai Bence személy szerint, elítéli a Momentum tagjainak és a párt elnökének Fekete-Győr Andrásnak a tüntetéseken tanúsított magatartását. A Párbeszéd politikusa szeretné, ha a tüntetések békésen zajlanának.

„Láttam olyat, aki egynél több sört is megivott és könnyebben eljár a keze és bedob valamit a rendőrök közé, de ennek nem örülünk, szeretnénk, hogyha ez nem lenne. Mi tudjuk, hogy az erő nem egyenlő az erőszakkal, a mi erőnk az a békében az erőszak mentességben és jó lenne, ha mindenki tudná magát tartani ehhez” – így Tordai.

A Liberálisok politikusa, szerint az ellenzéki képviselőknek semmivel nincs nagyobb felelőssége a történtekben, mint bárkinek aki részt vett a tüntetéseken. „Amennyiben egy ellenzéki politikusról bebizonyosodik, hogy ő maga rongál, ő személyesen rongál, vagy ő maga veszélyezteti a testi épségét egy hatósági személynek, akkor az magától értetődő, hogy ő ellene is ugyan olyan eljárást kell indítani, mint bármilyen civil magyar állampolgár ellen, de egyébként kollektív felelősségben, azért azt ne mondjuk, hogy a politikusoknak külön felelőssége lenne” – mondta Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje.

„Amit az utcai erőszakos események és cselekmények kapcsán Gyurcsány és a szocialisták csinálnak az egyszerre visszataszító és felelőtlen” - reagált a kormányszóvivő. „Visszataszító, hiszen, amikor Gyurcsányék kormányon voltak egyszer már tönkretették az országot felelőtlen, mert felelős politikusok, nem támogathatják a törvénytelenséget és nem támogathatják az utcai erőszak semmilyen formáját sem” – így Hollik István kormányszóvivő.

A politikus hangsúlyozta: az utcai erőszak minden formája elfogadhatatlan és az elmúlt napok eseményei is mutatják, hogy a radikális aktivisták semmit sem tartanak tiszteletben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!