2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Román rendőrök segítik magyar kollégáikat

Közösen tartottak közúti ellenőrzést a román és magyar rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A szomszéd országból delegált rendőrök a román sofőrökkel való kapcsolatteremtésben és kommunikációban segítik magyar kollégáikat. A megyében – 2012-hez képest – harmadával nőtt a halálos balesetek száma.

Naponta 20 ezer gépkocsi halad át a 4-es számú főút szolnoki szakaszán. A külföldi járműforgalom nyári időszakban jelentősen felerősödik.

„Ilyenkor jellemzően mennek haza szabadságra, vagy éppen üdülni mennek, és több száz vagy akár ezer kilométeres távolságokat tesznek meg sokszor párórás megállásokkal, és hát korábbi években is volt olyan tapasztalatunk, hogy menet közben elbágyadnak” – nyilatkozta a Hír TV-nek Kosztyó Gábor alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

A közös szolgálat során az okmányokat, az autó műszaki állapotát és az alkoholos befolyásoltságot ellenőrzik. „Nagyon helyeslem ezeket az ellenőrzéseket, Romániában is segítenek a magyar rendőrök a román rendőröknek, nagyon jól megértik egymást. Nekünk, sofőröknek pedig azért jó, mert gyorsabb, leegyszerűsödik az eljárás a közös nyelven” – mondta Tuturas Flavin román sofőr.

A két román rendőr Máramaros megyéből érkezett, egy hétig tartózkodnak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A két ország 2007 óta működik együtt. „A magyar rendőrök örülnek, hogy itt tartózkodunk, mivel le tudjuk fordítani nekik az adatokat és az ellenőrzést, a román sofőrök pedig örülnek, hogy lehet beszélni velük” – közölte Szekely Vasile román rendőr.

Magyarországon az elmúlt évben több mint 15 ezer közúti baleset történt, melyből 536 volt halálos. A legtöbb balesetet a gyorshajtás mellett az elalvás és a szabálytalan előzés okozta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!